To był tylko taki teoretyczny przykład. Masz rację Nikon to wielka marka dla fotografów. Zobaczymy co będzie dalej. Co do Sony to niektórzy na Nikonie też już kładli lagę.
Ja też znam dwie firmy gdzie się zarabia krocie (kontrakty idą w miliony złotych), a mimo to wydatki są bardzo kontrolowane. Zresztą sam działam w branży gdzie wymieniać sprzęt na nowy można w nieskończoność i trzeba być ciągle na czasie, a jednak kalkulacja opłacalności każe patrzeć na te nowości z wielką ostrożnością.
Jasne tylko że nie zawsze jest wynajmowany. Niektóre agencje i gazety mają swój. Wtedy wymiana kosztuje krocie.
Ależ gdzieżbym śmiał negować. Pytanie tylko czy uzna i czy rzeczywiście ujrzy te różnicę? Zwłaszcza że jeśli mówimy o plakatach i jakości to jeszcze jest Ds, o którym bym nie zapominał w tym kontekście. Na prawdę niezły zgryz
.
Oczywiście ale ja znam agencje, które mają swoje 1200 mm (np. AFP) i do D3 go nie podepną. No a jeśli "mają gdzieś to czego używają ich fotoreporterzy" (co absolutnie nie ma miejsca) to w takim razie decyduje wyłącznie czynnik ekonmiczny i wtedy jakieś tam różnice w szumach czy szkiełkach ich by w ogóle nie interesowały. Ergo - całe to rozważanie z założenia jest bez sensu, bo by nic nie wymieniali.
Wiesz ja nawet łatwo znajduję kolejne argumenty i to przeciw sobieale nie będę ułatwiał
.
Dobra już mnie ręce bolą od tego klepania. Niech se ta robio co chca
.