Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 109

Wątek: nikon d300 w końcu w sprzedaży :)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Bo poszedł po rozum do głowy i zrobił naprawdę przemyślane premiery i to w bardzo właściwym momencie.
    Sugerujesz, że w sposób "przemyślany" czekał z premierami na "właściwy moment", tj. na rok przed olimpiadą w Chinach?!
    Jeśli to prawda, to podziwiam ich nerwy jak z japońskiej stali

PS
    Czekamy na wielkie porównanie 5D, MkIII i D3.
    Naprawdę, z dużym zainteresowaniem
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Nie wiem Panowie może ja się nie znam albo już oślepłem od tego ciągłego siedzenia na forach foto
    Gratuluje, to moze zdjecia czas zaczac i samemu wyciagac wnioski?
    Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    ...oczywiście pomijam tu to że Canon jest FF a Nikon Crop...
    Jesli nie widzisz roznicy pomiedzy cropem a FF, to lepiej... kup cropa - bardziej "uzyteczny".

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że jak weźmiesz pod uwagę długie tele to sprawa nie jest już taka prosta. Po pierwsze crop 1.3 swoje robi, po drugie długie stałki Nikona są sporo droższe. Ja jakbym jechał na olimpiadę to bym przede wszystkim patrzył na długie szkła. Samo body D3 racjonalnie patrząc niewiele daje w stosunku do 1D mkIII.
    ...
    Ciekawe...??:
    Crop to żaden problem dla D3. Jest, jak jest potrzebny, a jak zbędny, to go nie ma. :smile:
    Racjonalnie patrząc, D3 w stosunku do 1D MkIII daje wiele, od jakości zdjęć zaczynając.

Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Tylko tam crop to tylko 5mpix

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    (....)
    Racjonalnie patrząc, D3 w stosunku do 1D MkIII daje wiele, od jakości zdjęć zaczynając.

Pozdrawiam
    Racjonalnie patrząc to D3 daje trochę lepszą jakość zdjęć na wysokich iso. I to jest bezapelacyjnie i niepodważalnie jego przewaga nad markiem. Natomiast mam wrażenie, że to jest tyle.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-12-2007 o 18:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Bo poszedł po rozum do głowy i zrobił naprawdę przemyślane premiery i to w bardzo właściwym momencie.
    Jeśli nawiązujesz do olimpiady i fotoreporterów to o prawie rok za późno.
    Po pierwsze - większość agencji sportowych/reporterskich i indywidualnych fotoreporterów już od dawna ma odpowiednią szklarnię Canona.
    Po drugie - ledwo pojawił się 1DMkIII to kolejki zamówień były naprawdę ogromne i już od dawna jest on na wyposażeniu tych najbardziej zainteresowanych foceniem na olimpiadzie.
    Z finansowego punktu widzenia agencyjnego kupno teraz D3 i wymiana szklarni specjalnie na olimpiadę raczej mijałoby się z celem.
    Więc - dobre premiery ale akurat na olimpiadę raczej za późno...

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Tutaj możemy gdybać, bo agencje mi się nie spowiadają ze swoich zakupów. A porównywać trzeba crop 1.3, bo 5MPix to crop 1.5. Więc jak sobie z D3 wytnę rozmiar APS-H to będę miał 7.2 MPix.

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Albercik, to dla ciebie, tak dla porównania... ciekaw jestem jak by niekórzy ocenili gdyby nie było wiadomo które jest od którego.

http://www.negatyw.org/test/portret5d.jpg
    http://www.negatyw.org/test/portretd300.jpg
    Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 04-12-2007 o 20:20
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jeśli nawiązujesz do olimpiady i fotoreporterów to o prawie rok za późno.
    Po pierwsze - większość agencji sportowych/reporterskich i indywidualnych fotoreporterów już od dawna ma odpowiednią szklarnię Canona.
    Po drugie - ledwo pojawił się 1DMkIII to kolejki zamówień były naprawdę ogromne i już od dawna jest on na wyposażeniu tych najbardziej zainteresowanych foceniem na olimpiadzie.
    Z finansowego punktu widzenia agencyjnego kupno teraz D3 i wymiana szklarni specjalnie na olimpiadę raczej mijałoby się z celem.
    Więc - dobre premiery ale akurat na olimpiadę raczej za późno...
    Trudno się z Tobą zgodzić. Wymiana sprzętu na możliwie najnowszy i najlepszy dla dużej agencji z okazji takiej imprezy to raczej konieczność... A z tego co wiem, to jeszcze żadna agencja nie zamknęła listy zakupów na olimpiadę, za wcześnie. To temat otwarty co najmniej do marca 2008 roku.
    I tak tylko nieskromnie wspomnę, że mój nieśmiertelny Nikon F3 (to jest aparat, ech...:-) ) miał swoją oficjalną premierę na IO w Moskwie...

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Trudno się z Tobą zgodzić. (....)
    To fakt .

(.....)Wymiana sprzętu na możliwie najnowszy i najlepszy dla dużej agencji z okazji takiej imprezy to raczej konieczność... A z tego co wiem, to jeszcze żadna agencja nie zamknęła listy zakupów na olimpiadę, za wcześnie. To temat otwarty co najmniej do marca 2008 roku.
    I tak tylko nieskromnie wspomnę, że mój nieśmiertelny Nikon F3 (to jest aparat, ech...:-) ) miał swoją oficjalną premierę na IO w Moskwie...

Pozdrawiam
    Tak i te agencje teraz focą kompaktami . No a te L-ki, które kupili za dziesiątki jeśli nie setki tysięcy dolarów wyrzucą na złom, bo pokazało się body które daje trochę lepszą jakość obrazu. I to z ukierunkowaniem na oglądanie tych obrazów w dużych powiększeniach.
    Wiesz ja rozumiem wojenki systemowe (może inaczej - przekomarzanie się na forach co jest lepsze) ale jak chodzi już o duże pieniądze to kalkulacja jest zupełnie inna. Liczy się co mam, za ile i co mogę z tego mieć. Zwłaszcza że jakoś dotychczasowy sprzęt nie przestał robić dobrych zdjęć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów