Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
nie obraz się to co wypisujesz to dywagacje pokroju onanisty teoretyka...
Skipper nie obrażam się ale chyba pochopnie mnie oceniasz, dla mnie w tej chwili priorytetem jest to aby wybrać sprzęt który będzie używany do celów zarobkowych (konkretnie Wedding), więc mam troszkę inne podejście, skończyłem już z przywiązywaniem się do sprzętu, jako amator to co innego, fajnie cieszyć się swoimi zabawkami i bronić swojego ulubionego systemu, tylko że doszedłem do wniosku że to mnie ogranicza i nie pozwala się rozwijać, bo nie zauważam ewidentnych wad systemu które akurat przy tym co robię były bardzo istotne.
Chce więc wybrać sprzęt najlepszy do tego celu, oczywiście biorąc pod uwagę tez moje finanse.

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
jakoś obrazu tu jakość obrazu tam...prawda jest taka ze że wydrukuj w formacie A4 obrobiona fotkę z 20/30D 5D 1D czy D300, D2 etc i pokaz komuś mowiąc ze to różne aparaty i niech wskażę co jest którym zrobione...
to co wypisujesz tak naprawdę w rzeczywistym święcie poza formowym to problem drugo jeśli nie trzecio rzędny... ważniejsze są szkla i to na co cie tak naprawde stac oraz warunki w jakich chcesz eksploatowac ten sprzet i do jakich celow...

....cokolwiek nie kupisz czy to canona, nikona, pentaxa, olimpusa czy sony... jesli poswiecisz dosc czasu by sie nauczyc wkorzystywac to co masz w maksymalnym stopniu bedziesz robil naprawde fajne fotki
Zależy od warunków w jakich wykonujesz zdjęcia i celu w jakim je wykonujesz, wiele osób zimujących się fotografią ślubną (chociażby z tego forum) twierdzi że nie nie jest wszystko jedno.

Wiem że 5D jest/był bardzo chętnie wykorzystywany przez fotografów ślubnych jedyne narzekania słyszałem o AF ale nie o obrazie, widziałem też przepiekane fotki ze ślubów z tej puszki i dlatego zmierzam w tym kierunku, co do szklarni to temat przerobiłem dość mocno jeśli chodzi o Canona, pewnie wszystkiego jeszcze nie wiem, ale dzięki czytaniu CB i waszym radom poznałem trochę waszą szklarnie i jeśli wejdę w C to wiem co będę chciał kupić, z Nikonem jest gorzej, juz mam kandydatów ale jeszcze uzupełniam wiedzę.

5D ma dobry obraz, D300 ma dobry AF i chyba nie gorszy lub nie wiele gorszy obraz niż piątka, jeśli tak jest w zeczywistości to wole puszkę z dobrym obrazem i dobrym autofocuesm.... i tyle chce wybrać po prostu lepszy sprzęt a czy będzie to C czy N to mnie to wisi.

Pozdrawiam