Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: szybkość przegrywania zdjęć z aparatu na komputer

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by AndrzejD View Post
    Proponuję zakup czytnika USB dla kart CF. Najprostszy kosztuje ok 27zł i zdecydowanie przyśpieszy transfer.
    Quote Originally Posted by Tomasz Golinski View Post
    Również polecam czytnik CF, nawet na USB1.1 będzie widać różnicę. Ewentualnie możesz dorzucić parę groszy i dokupić kontroler USB2.0 do kompa.

Jeśli pytasz o zmianę aparatu na lepszy model, to niewątpliwie warto
    Tak to jest jak się odpowiada "z defaultu" a nie przeczyta wymagań.
    Dostosujcie swoją radę do potrzeb autora wątku:

Quote Originally Posted by Tomson420
    W trakcie robienia zdjęć mam podłączony aparat do komputera kablem USB.
    Używam programu RemoteCapture by po zrobionym zdjęciu od razu widzieć je na dużym monitorze.

Od siebie - wydaje mi się że niewiele możesz zrobić poza zmianą modelu aparatu.

Quote Originally Posted by Olszewski View Post
    Skąd można ten program pobrać, gdyż nie otrzymałem w pudełko z aparatem żadnej płyty. Ściągnąłem DSLR RemotePro ale jak podłączam pod USB aparat do komputera to na LCD się pojawi "busy" i nie mogę zrobić zdjęcia. A taka możliwość, że robie zdjęcie i widzę je na monitorze bardzo by mi się przydała.
    Skontaktuj się ze sprzedającym by dostarczył ci EOS Solution Disk - to jego odpowiedzialność byś miał wszystko w komplecie co fabryka dała .

Uzależniony

Vitez - może i mi dał, tylko w euforii i z biegiem czasu zapodziałem płytkę, nie da się tego pobrać jakoś z netu?
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by Olszewski View Post
    Vitez - może i mi dał, tylko w euforii i z biegiem czasu zapodziałem płytkę, nie da się tego pobrać jakoś z netu?
    http://canon-board.info/showpost.php...66&postcount=9

Uzależniony

ja też mam problem z kopiowaniem zdjęć z tym że kopiuje je przez czytnik i zajmuje to 45-60 min z jednej karty 2GB i mnie k... strzela. czy to wina plyty glownej?? mam 400D a karta to sandisk II 2GB
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu photographus's Avatar

Mam to samo kolego. Mało tego - to samo na laptopie przez czytnik USB i to samo przez wbudowany w PC-ta czytnik kart. A jeszcze żeby nie było za lekko kopiowanie np. 8Gb RAW-ów z dysku zewnętrznego na kompa trwa tyle, że spokojnie można się zdrzemnąć
    Zagadka szybkości zgrywania RAW-ów dowolnie wymyśloną metodą w dowolnej konfiguracji sprzętowej jest dla mnie jak na razie nieodgadniona.
    pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Uzależniony

ale dziwi mnie fakt ze jak zgrywalem zdjecia z czytnika na laptopie to zajmowalo to 15 min a na pozyczonym laptopie 2 miesiecznym zdjecia kopiowaly sie 4 min. bylem w szoku!!!
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Page 2 of 2 FirstFirst 12