Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Nie dajmy się zwariować przed świętami

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Nie dajmy się zwariować przed świętami

Najniższe ceny, promocje, raty zero procent, dwa towary w niższej cenie - reklamy telewizyjne i billboardy największych sklepów z elektroniką na każdym kroku próbują stworzyć wrażenie: tak tanio kupisz teraz albo nigdy.

- Przed świętami robimy prawie połowę rocznej sprzedaży. Wiele osób kupuje prezenty i nie chce przekładać zakupów na później. Nikt oczywiście nie powie oficjalnie klientom, że mogą poczekać do nowego roku, bo wtedy kupią to samo taniej albo za tę samą cenę coś lepszego - przyznaje pracownik jednego ze sklepów internetowych.

Przedświąteczne spadki cen to nic nadzwyczajnego - ani nie są największe, ani jedyne.

Najwięksi producenci wprowadzają nowe modele co najmniej dwa razy w roku, wiosną i jesienią. Automatycznie spadają ceny obecnego już w sklepach sprzętu.

- Ceny będą dalej spadać. Sprzęt dostępny dziś będzie tańszy za kilka miesięcy, a jednocześnie pojawi się nowy, jeszcze lepszy - mówi Artur Adamowicz, rzecznik sieci Electro World.

Ci, którzy zamierzają kupić sprzęt jeszcze przed świętami, jak wynika z szacunków sklepów i największych sieci, za telewizor Full HD zapłacą nawet 15 proc. mniej niż rok temu. Przykładowo telewizor marki LG, który wszedł do sprzedaży pod koniec ubiegłego roku (42 cale) kosztował na starcie 7,9 tys. zł, ale wystarczyły cztery miesiące, by jego cena spadła do 5,5 tys. zł, a po niecałym roku - do niecałych 4 tys. zł. Podobnie jest z laptopami - nawet 20 proc. taniej niż rok temu. Aparaty cyfrowe są tańsze o około 20 proc. niż rok temu. Ci, którzy poczekają do nowego roku, za to samo zapłacą jeszcze mniej. Jak wynika z ankiety przeprowadzonej w sklepach o 5-15 proc.

Gazeta Prawna
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czyli nie warto kupować sprzętu przed świętami po nowym roku będzie taniej?
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak zwykle.. tylko w lutym wyjdą nowe modele które będą lepsze i droższe (np. będzie 5DMkII ) co spowoduje że starsze będą już "fe" (np. 5D będzie robił paskudne zdjęcia) ..
    Czyli zawsze tak będzie i tym tokiem rozumowania zawsze będziesz czekał na super sprzęt za grosze..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

możemy co pół roku przekładać zakupy nowego laptopa, body czy dysku do kompa na następne pół roku. i tak w kółko.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to nasz szacowny kolega po raz kolejny odkrył Amerykę: nie warto niczego kupować, bo za jakiś czas będzie lepiej i taniej To byłby nawet dobry pomysł gdybyśmy żyli wiecznie i moglibyśmy spokojnie patrzeć na przemijający czas... A fotki ze świąt mogą być bezcenne, a radość obdarowanego może być więcej warta niż zaoszczędzona stówka...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Gdybyśmy żyli wiecznie i cały czas czekali to stalibyśmy się totalnymi frustatami.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale jest jedno ale . Nie zawsze trzeba mieć najnowszy sprzęt, szczególnie jak się ma czym focić. I wtedy można czekać w spokju 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No akurat ja chcę kupić 40D więc ani nie będzie jeszcze jego następcy ani nie będzie fe..
    chyba warto poczekać????
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    No akurat ja chcę kupić 40D więc ani nie będzie jeszcze jego następcy ani nie będzie fe..
    chyba warto poczekać????
    Jak masz czym pstrykać (patrzę na G5 w stopce) i lustro nie jest Ci niezbedne do pracy to może i warto. Ja na twoim miejscu kupiłbym 30D i dobry obiektyw i cieszyłbym sie jak dziecko nowymi mozliwosciami. Mam 20D i wg. mnie 30D i 40D to tylko kolejna ewolucja bez zasadniczej zmiany jakosci fotek. Dodali parę wodotrysków, poprawili AF (może i bardzo poprawili, ale przy moich szkiełkach nie narzekam za bardzo nawet na ten z 20D ;-) ) i podniesli cenę. A ja nie patrząc na "niedługą" premierę następcy (zapowiadana od ponad roku he he) przesiadam sie na 5D MK1! i bede sie cieszył jak dziecko "znajdując" go pod choinką. A amatorom warto inwestować w szkła, a nie w najnowsze body - ja po trzech latach przygody z 20D stale sie go uczę....
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów