To jeden z najbardziej zasłużonych Polaków w walce z socjalistami. Żaden inny tylu ich nie wytłukłZamieszczone przez Jurek Plieth
![]()
FED - bardzo fajny i pancerny aparacik. Mam takiego jednego na skladzie. A dla niezorientowanych ponizej kilka obrazkow z inetu:
Starszy model z osprzetem
Ciut mlodszy
FED 3 z osprzetem
FED z obiektywem CANONA!
FED Stereo ;-)
FED super-hiper - 3 stałki
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Mylisz sie, Tomku. Jako wyuczony w tych sprawach to musze stwierdzic, iz socjalistow mial na koncie stosunkowo niewielu. Znacznie wiecej za to bolszewikow.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
A aparacik fajowy. Lezka sie w oku kreci. Te stare pokraki byly w swoim futuryzmie piekne. I mialy to cos czego dzisiejsze plastiki, kompozyty i high endowe technologie nigdy miec nie beda :-(
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Z doswiadczenia stwierdze, ze ten moj FED robil i robi nadal b. dobre technicznie zdjecia. Standardowy obiektyw rysuje b. dobrze.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Oj tak ! Ja mam FED'a 5 i ogladalem ostatnio robione pare ladnych lat temu fotki i sa powiedzialbym rewelacyjne jesli chodzi o ostrosc i kolory, a o fotografii nie wiedzialem wtedy nic wlasciwie.Zamieszczone przez Pszczola
Ktos tu w tym wątku poddawał w wątpliwość wytrzymałość Sigm. Musze zaprotestowaćBraciszek zrzucił moją 135-400 z wysokości ok 1,8m. Była co prawda w pokrowcu ale walnęla w ziemię przednią częścią. Dekielek wbił sie tak ze nie mogłem go zdjąc. Kiedy zdjąłem omal mnie szlag nie trafił na widok potłuczonego filtra. No ale co, odkręciłem filtr (a raczej jego resztki
podpiąłem obiektyw do body. Test pierwszy: ostrzy. Kamień z serca.
Zrobiłem od tego czasu parę ładnych filmów - działa jak trzeba. Nie ma to jak kawał metalowej ruryNo a pomyśleć że narzekałem na jego wagę.
może to o mnie chodzi
więc nie tyle narzekałem co podałem przykład powstania usterki
a BDW używam takiego samego tele
efekty na www widać
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10