Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Jakość wykonania...

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

mi moja 70-200 L obalila sie podpieta pod 10D na ktorym dodatkowo "wisiala" 550-ka a to wszystko umocowane na manfrotto wysokosc okolo 150 cm - moja kochana zona nie zauwazyla tej konstrukcji i przewrocila to wszystko przez przypadek - oprocz pekniecia sopki lampy i zarysowania sciany nic sie nie stalo dodam, ze moja eL-ka bylu u mnie w tym momencie doslownie kilka godzin - Jestem za jakoscia wykonania a 10D spadl mi kiedys nawet po schodach z pierwszego pietra - i jest caly i zdrowy nawet rysy nie ma po tym upadku.

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Vitez z upadkiem z 40cm to się możesz schować http://groups.google.pl/groups?threa...is.news.tpi.pl
    No coz - kolega Piotrek jest troszke pechowy, bo nie opisal tam jak jakis czas temu na meczu hokejowym (stalem pare metrow od niego) dostal krazkiem prosto w 70-200 2,8L IS - z tym ze ucierpiala tylko oslona, ktora spadla na lod i teraz Piotrek ma ja posklejana tasma Tak wiec jak kilka tygodni pozniej dawalem mu do reki mojego 20D to troszke niepewnosci mialem

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

no to super w końcu wiadomo za co się płaci

powiem jeszcze ze np: z sigmą chyba nie jest tak wesoło kumpel
    popchniety przez zaczepnego dresiarza upadł na plecy z plecakiem w którym
    była sigma i musiała zostać odesłana do serwisu przestał działac AF

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit
    powiem jeszcze ze np: z sigmą chyba nie jest tak wesoło kumpel
    popchniety przez zaczepnego dresiarza upadł na plecy z plecakiem w którym
    była sigma i musiała zostać odesłana do serwisu przestał działac AF
    To jeszcze zalezy jaka Sigma, bo 70-200 f/2.8 to spokojnie moglby uzyc do samoobrony przed tym dresiarzem i podejrzewam, ze nawet by nie poczula... czego nie moznaby powiedziec o panu w dresie

P.S.
    noo nareszcie jakies pasujacy podpis do mojego avatara
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 17-04-2005 o 22:23

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Gdzieś w usenecie czytałem o człowieku, którego zaatakowały dresy, a ten się odwinął... statywem manfrotto.

No i uciekł z usmiechem na twarzy.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ktos tez na usenecie pisal jak jeden taki testowal dluzsza elke... bodajze cos kolo 300mm z IS. Spadla ladnie z dachu samochodu odbijajac sie odpowiednio po drodze jeszcze o co mogla

Rada dla posiadaczy 1ds z jednego opisu... Jesli pedzi na Ciebie nosorozec to odwin mu aparatem... Nosorozec bedzie wstrzasniety, aparat ani troche W tym samym opisie pisal czlowiek o modelach ktore spadaly z metra osiemdziesiat bez zadnego skutku ubocznego.

Ja swoje 300D tez juz widzialem spadajace z metra plus... Chociaz ja to oszust bo mam bardzo miekkia wykladzinke
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit
    no to super w końcu wiadomo za co się płaci
    OT: oj roznie to bywa. Z 10 lat temu widzialem w Toruniu drobna kolizje samochodowa (drobna bo przy niewielkiej predkosci). Przy wyjezdzaniu/wjezdzaniu na parking zderzyl sie jakis leciwy Polonez z jakims nowym Porszakiem. W Polonezie urwal sie czesniowo przedni zderzak i wgniotl sie pod maske. Porszak od przodu caly sie powyginal, pomarszyl i nie byl wstanie ruszyc o wlasnych silach. Panowie jakos sie na miejscu dogadali, ale ten od Porszaka (winowajca) mial mine nie tega. Teraz juz wiem o czym myslal: "za co ja zaplacilem, za co ja zaplacilem..."
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie ma sie co smiac... Polonez jesli chodzi o wytrzymalosc to jak ruski zenit Wiekszosc nowych samochodow w starciu z tym dziadkiem to moze pomarzyc o malych uszkodzeniach przodu.
    Chociaz calosc rozbija sie o nieco inne rozlozenie stref. Polonez ma przod jak czolg, ale jak przychodzi o chronienie zawartosci wewnatrz to chyba bym jednak wolal porsza Tak samo obiektyw czy aparat... Wole miec poobdzierany i powgniatany z zewnatrz ale nie ruszony wewnatrz.
    ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

tak, polonez to waga ciezka.. ale jest jeden problem. kiedys ogladalem crash test starego modelu Renault Espace z najnowszym.. przy czolowym zderzeniu nowy wszedl w starego jak w maselko prawie do przedniej szyby.. spece od bezpieczenstwa wyjasnili iz jest to spowodowane tym, ze nowe konstrukcje sa duzo twardsze i inaczej maja skonstruowane strefy zgniotu

przy zderzeniu czolowym samochodu nowej generacji ze sprzetem starszym gdzies tak o 10 lat, osoby jadace tym starszym sa w zasadzie skazane na smierc

no ale nikt nie testowal poldka w starciu z renowka.. napewno nasz by wygral

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    W tym samym opisie pisal czlowiek o modelach ktore spadaly z metra osiemdziesiat bez zadnego skutku ubocznego.
    Nie wiem czemu ale przeczytalem "modelkach"

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów