Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Przesiadka z analoga na cyfrę - początki

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

No to DPP możesz spokojnie zapomnieć. LR+PS to zdecydowanie lepszy zestaw. Sam LR do podstawowej edycji (podstawowej czyli bez stosowania żadnych efektów specjalnych) w zupełności wystarcza.
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Na początek, do zapoznania się z tematem canonowski DPP jest całkiem dobry, prosty i szybki w obsłudze. Pozwala ustawiać wszystko to, co można ustawić w parametrach aparatu. Tyle, że pozwala zrobić to PO zrobieniu zdjęcia.
    Programów różnych jest sporo - ja bardzo zaprzyjaźniłem się z Capture One.
    Szczególnie wersja 4 beta z suwaczkami "cieni" i "świateł" jest bardzo użyteczna.
    Pozdrawiam,
    Pirx

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Na początek, do zapoznania się z tematem canonowski DPP jest całkiem dobry, prosty i szybki w obsłudze. Pozwala ustawiać wszystko to, co można ustawić w parametrach aparatu. Tyle, że pozwala zrobić to PO zrobieniu zdjęcia.
    Programów różnych jest sporo - ja bardzo zaprzyjaźniłem się z Capture One.
    Szczególnie wersja 4 beta z suwaczkami "cieni" i "świateł" jest bardzo użyteczna.
    Faktycznie RAW Image Task od Canona jest OK jednak trochę zbyt prosty. Lightroom albo Photoshop pozwala zrobić o wiele więcej np.: na dzień dobry krzywe.

Chociaż do szybkiej obróbki DPP na pewno wystarczy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolfikx Zobacz posta
    Faktycznie RAW Image Task od Canona jest OK jednak trochę zbyt prosty. Lightroom albo Photoshop pozwala zrobić o wiele więcej np.: na dzień dobry krzywe.

Chociaż do szybkiej obróbki DPP na pewno wystarczy.
    Najlepiej wrzuc pare zdjęć z tymi złymi kolorami na forum,lub podaj linki do strony z nimi.Zdjecia z exifami.Bo ty je widzisz a my o nich czytamy.Jezeli nie wiesz jak to pytaj.Przy pomocy opcji "szukaj" powinienes znależć jak zaladowac zdjecie. Bo bez tego to mozna długo gdybać.Pozdrawiam

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Najlepiej wrzuc pare zdjęć z tymi złymi kolorami na forum,lub podaj linki do strony z nimi.Zdjecia z exifami.Bo ty je widzisz a my o nich czytamy.Jezeli nie wiesz jak to pytaj.Przy pomocy opcji "szukaj" powinienes znależć jak zaladowac zdjecie. Bo bez tego to mozna długo gdybać.Pozdrawiam
    W sumie to nie znalazłem jak wrzucać fotki ale umieściłem je na stronie.
    Jeśli zrobiłem źle to z góry sorki.

http://www.banco.pl/IMG_0290.JPG
    http://www.banco.pl/IMG_0329.JPG
    http://www.banco.pl/IMG_0419.JPG
    http://www.banco.pl/IMG_0558.JPG

A tak przy okazji to się zapytam jak wrzucić fotki na forum.
    Ostatnio edytowane przez wolfikx ; 27-11-2007 o 22:06

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

zmniejsz fotki do rozmiaru np. 800x533. Potem wejdź na http://imageshack.us/ gdzie wybierasz fotki z dysku. potem dajesz host it! Następnie kopijesz wszystko co jest w drugim linku od góry (w ramce). Po tym jest napis Thumbnail for forums (1) i to wklejasz w post. Wszystko.
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

te fotki trochę duże ale po zmniejszeniu wystarczy link fotki podany przez ciebie wkleić do insert image (żółty kwadracik nad postami) i też są
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Żeby nie wkurzać sie na nieudane próby wstawiania zdjęcia, warto w okienku "szybka odpowiedż" wejść w "opcje zaawansowane" a tam po wstawieniu zdjęcia i tekstu a przed zatwierdzeniem kliknąć "podgląd"

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    zmniejsz fotki do rozmiaru np. 800x533. Potem wejdź na http://imageshack.us/ gdzie wybierasz fotki z dysku. potem dajesz host it! Następnie kopijesz wszystko co jest w drugim linku od góry (w ramce). Po tym jest napis Thumbnail for forums (1) i to wklejasz w post. Wszystko.
    To są poprawione linki:

Tamtych nie mogę wyedytować gdyż minęło już 30 minut ;(
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Żeby nie wkurzać sie na nieudane próby wstawiania zdjęcia, warto w okienku "szybka odpowiedż" wejść w "opcje zaawansowane" a tam po wstawieniu zdjęcia i tekstu a przed zatwierdzeniem kliknąć "podgląd"
    Spokojnie, poradziłem sobie. Nie jest to moje pierwsze forum więc problemów nie było. Jednak z ImageShack korzystałem pierwszy raz więc trochę to potrwało.
    Ostatnio edytowane przez wolfikx ; 27-11-2007 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

przepraszam wyedytowałam twoją fotkę ciut większą tak się lepiej ogląda
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów