Ale link na pierwszej stronie nie działa...
Ale link na pierwszej stronie nie działa...
Dziwnie to brzmi, czlowiek rozciety na pol, zyje kilkadziesiat minut ponad. Ale nie mowie ze nie mozliwe, moglo go akurat tak szczesliwie - jesli mozna tak to nazwac - rozciac, ze nie zostala uszkodzona aorta, ani zadna z tetnic udowych, to sa newralgiczne punkty przez ktore czlowiek wykrwawia sie baaaardzo szybko <- nie od dzis japonscy wojownicy (i nie tylko) sa uczeni jak ciac 3 tetnice za jednym ruchem ostrza (w kolejnosci od dolu: udowa, pachowa, szyjna) w celu natychmiastowego wykrwawienia, ktorego nie opanuje nawet najbardziej doswiadczony ratownik, w zaden sposob. Zauwaz ze po zwyklym oddaniu krwi (450ml) czlowiek moze byc oslabiony i moze miec zawroty glowy! Na tamtym filmie z tego co pamietam dolna czesc ciala lezy OBOK tego czlowieka, wiec nie ma szans na to by aorta oraz tetnice udowe nie zostaly rozerwane - on jednak zyje dosc dlugo, jest swiadom, rozglada sie, drapie itp - mozliwe ze na poczatku to wlasnie wplyw adrenaliny, ale nie tyle czasu, oslabienie powinno nastapic w ciagu 1-2 minut i powinien chociaz zemdlec z medycznego punktu widzenia. Druga rzecz. Leza dwie polowki czlowieka, a z niego praktycznie nic nie leci. Cialo totalnie otwarte - widac. plyny ustrojowe na ulicy - wiec uszkodzony moze byc zoladek, pecherz i temu podobne organy. Ale krwi jest praktycznie brak. Z drugiej strony jesli stwierdzic ze te plamy to wlasnie krew, a nie inne plyny ustrojowe, to przy takiej ilosci utraty krwi zemdlenie murowane. Naprawde wyglada to na mega mocny fake :\ Poza tym dziwne jest to ze czlowieka rozerwalo na pol - a nie ma problemow z rekoma ! Nie jestem w stanie sobie wyobrazic wypadku gdzie czlowiek jest rozjechany przez ciezarowke, ciezka ciezarowke z oponami typu blizniak (widac dwa slady) w ktorym nie ma prawie krwi. Co wiecej, on nawet nie ma rąk poobdzieranych ! W pewnym momencie jest na tyle swiadom ze zamiast krzyczec z bolu, wybiera sobie jedna z xxx osob ktora stoja i kreca komorkami filmy, i wskazuje ja palcem i cos mowi, pewnie cos w stylu zeby przestal nagrywac albo cos podobnego - gratuluje mocnych nerwow oraz opanowania w sytuacjach wyjatkowo stresowych i swierzego toku myslenia w takim wypadku :\ Dochodzimy do sedna sprawy.
1. Zbyt malo plynow na ulicy
2. Brak widocznych innych obrazen (lezal i czekal az ktos go rozjedzie?)
3. Brak oznak bolu - krzyku, paniki itp
4. Brak krwawienia - przez caly film powinna zrobic sie kaluza
5. Swietne opanowanie - wytykanie kogos palcem ze nagrywa
6. W wypadku utraty krwi - brak omdlenia
7. Brak panicznych reakcji ludzi - krzyku, szoku, zdziwienia
8. Jednym zdaniem - to jest FAKE!
Mogę sobie tylko tutaj dywagować jako, że specjalistą nie jestem.
1. Jeżeli został przejechany przez ciężarówkę, czy jest możliwe zgniecenie przez koła naczyń krwionośnych w sposób uniemożliwający szybką utratę krwi?,
2. Nie rozumiem?,
3. Adrenalina? Ludzie raczej chyba nie krzyczą w czasie jakiś poważniejszych wypadków,
4. Patrz pkt 1,
5. Nie w****iłbyś siębo ja chyba tak,
6. Ponownie pkt 1,
7. Czy ty widząc wypadek drzesz się? (zresztą czy to nie był azjatycki kraj?),
8. Moim zdaniem prawdaNie przekonałeś mnie
Nie chcę już teraz fantazjować na temat w/w przeze mnie przypadku z ms ale koleś chyba też tam na przemian mdlał i odzyskiwał przytomność. Nic nie było o krzyku, prosił tylko jak wspomniałem żeby go dobili. Zresztą nie wiem czy takim przypadku również uszkodzenia kręgosłupa mają jakiś wpływ na ból.
Edyta:
Właściwie jestem pewny na 100%:P Zakładamy się Tezet? Przegrany stawia 2 piwa w Degustatorni w Gdyni (ja chcę Gulden Draaka) i daje się pobawić aparatem (jeżeli masz ffalbo 85mm 1.8)?
Ostatnio edytowane przez Pinio ; 29-08-2009 o 14:54
Czyli zagadka sie rozwiazala, jednak taki przypadek to jeden na milion, tak samo jak czlowiek ktory wypadl z tego co pamietam z 9 pietra i przezylTo sa poprostu cuda, ale zdarzaja sie raz na milion i nie mozna przyjmowac ze kazdemu by sie tak udalo
Pinio, Ty czytales ms, a ja mam za soba ponad 3 lata anatomii czlowieka, farmakologii, embriologii i takich innych dziwnych rzeczy
Mamy poprostu inny punkt spojrzenia na to, Ty optymistycznie, ja raczej mniej optymistycznie
FF nie mam, 85 tez nie, ale na piwo mozna kiedys sie zmowic i pogadac na niekoniecznie krwawe tematy
![]()