Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Wątek: Pierwszy raz zazdroszczę NIKON-owcom 14-24/2.8

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moshi Zobacz posta
    Bardzo fajne szkiełko. Coś mi się wydaje, że Nikon 24-70/28 również będzie tak dobry.

hehehe i kto to mówi... fotografujący kitem...
    Śmiechu warte są takie opinie.
    No cóż ja też 99% fotek robię kitem i wcale nie widzę w tym nic śmiesznego ani nie czuję się gorszy od Tych co mają pełna stajnię słoików z czerwonym paskiem,przynajmniej nie ubolewam nad ich brakiem będzie kasa to będzie i lepsze szkło ,jeżeli myślisz że jak będziesz posiadał elek całe stado to przez to Twoja wiedza będzie bogatsza to oznacza że jesteś w błędzie.
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 26-11-2007 o 21:22

gadas
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    a Nikonowcy od lat zazdroszczą nam 17-40/4L i 70-200/4L....
    Nikoniarze mają AF-Sa DX17-55mm f/2.8G IF-ED i 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR nie muszą ich zazdrościć ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a moze najpierw pomyslec, a potem pisac?

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Nikoniarze mają AF-Sa DX17-55mm f/2.8G IF-ED
    tylko, ze DX w nazwie troche zmienia. polecam google, zeby sprawdzic co to znaczy

juz nie wspomne nawet Canona 17-55/2.8 IS

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    i 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR nie muszą ich zazdrościć ...
    tylko, ze jest drobna roznica miedzy f/2.8 a f/4.0 i stabilizacja badz jej brakiem. w tym wypadku jest to roznica 3x w cenie. nota bene, w systemie Canona f/2.8 ze stabilizacja tez jest.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Wiem (choć nie z autopsji) że szkiełko jest ostre od pełnej dziury, tylko czy faktycznie jest to coś czego można Canonowi z perspektywy systemu Nikona zazdrościć ?
    mysle, ze slowo zazdrosc jest tu nieteges.

jak wybierasz goly system i potrzebujesz szybkie, tanie i dobre optycznie tele, to 70-200/4 w Canonie jest niewatpliwie mocnym argumentem.

a jak masz w miare rozsadny system Nikona (no zeby nie liczyc jakichs D50 + 18-55 ) to nie jest to lens, ktory spedza sen z oczu. to jest, w skali kosztow sprzetu foto, na tyle niedroga zabawka, ze w razie wielkich niespelnionych marzen o "bialym z czerwonym paskiem" mozna zawsze sobie do niego dokupic jakies plastikowe g* typu 350D. kilka gram i troche klekoczacego plastiku wiecej w plecaku
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 30-11-2007 o 15:00 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja nie zazdroszcze, to oko z przodu raczej juz wyklucza polara, spada rodzielczosc dla 14mm po F4, czyli bardziej do focenia wnetrz i sluby, na krajobrazy juz gorzej.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A ja nie zazdroszcze, to oko z przodu raczej juz wyklucza polara, spada rodzielczosc dla 14mm po F4, czyli bardziej do focenia wnetrz i sluby, na krajobrazy juz gorzej.
    Przy takim szerokim kącie użycie polara i tak jest mocno dyskusyjne. Nie da się bowiem uzyskać równomiernej jasności nieba na całej klatce ze względu na różny kąt padania promieni słonecznych na niebo, z czego wynika różna polaryzacja. Jak byś nie kręcił polarem, to zawsze jasność nieba będzie taka, jakbyś ją gradientem w komputerze potraktował.

A rozdzielczość - do f/11 jest bardzo ładna. Chciałbym takie coś w swojej szklarni systemu "C".
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Przy takim szerokim kącie użycie polara i tak jest mocno dyskusyjne. Nie da się bowiem uzyskać równomiernej jasności nieba na całej klatce ze względu na różny kąt padania promieni słonecznych na niebo, z czego wynika różna polaryzacja. Jak byś nie kręcił polarem, to zawsze jasność nieba będzie taka, jakbyś ją gradientem w komputerze potraktował.

10mm

Cos sie udalo wykrecic

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta

A rozdzielczość - do f/11 jest bardzo ładna. Chciałbym takie coś w swojej szklarni systemu "C".
    wiesz niby tak z tym niebem to i racja i nie racja - ale polara zaklada sie przeciez nie tylko w sytuacjach gdy mamy w kadrze niebo, a jesli trzeba bedzie skorzystac z polowki?
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Czekamy na ogłoszenia: "Przejściówkę EOS>Nikon pilnie kupię"
    Osobiście mi się podoba (z testów ofc).
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez firley Zobacz posta
    Czekamy na ogłoszenia: "Przejściówkę EOS>Nikon pilnie kupię"
    (...)
    Jeszcze taką żeby wszystko działało .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

a Nikonowcy od lat zazdroszczą nam 17-40/4L i 70-200/4L....
    powaznie myslisz ze to sa pozycje do pozazdroszczenia?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów