Ale masz świadomość że 'kit' oznacza obiektyw dodawany do puszki w zestawie. W jednych przypadkach to bywał 18-55 3.5-5.6, w innych przypadkach to 24-105 IS L (5D), w jeszcze innych przypadkach to 17-55 2.8 IS (40D). A 'krótki tele-zoom' to może być np właśnie 70-200 4 L. Tak więc... ostrożnie... zajrzyj może na www autora postu a nie tylko w stopkę.
Tłumaczenie stopki dla onanistów:
(D200 + Nikkor 17-55/2.8 + Tamron 35-105/2.8 + SB-800) + (5D + 24-70/2.8L) + (statyw -> Manfrotto 055CB i Linhof Kugelkopf II + monopod -> Manfrotto 681B i Velbon QHD-71) + (LowePro Vertex 200 AW + torby: LowePro Orion AW i Vanguard Kenline 17z) + 16Gb CF (SanDisk) + IBM T43 = www.PiotrKaleta.com
a pozdrówka dla wszystkich
PS
Kurcze, pierwszy raz od x lat spojrzałem na statyw by przypomnieć sobie model :P Czy powinienem może jeszcze dopisać, że statyw po rozłożeniu jest krótszy od oryginału o jakieś pół metra bo przycinałem rurki ??
Filtry też wymienić ??? hi hi hi hi hi hi hi hi hi
PS II
Komórka to jakaś Nokia ale typu nie podam bo na obudowie nigdzie nie jest napisane jaka :P
PS III
Vitez - przepraszam za offtopa ale nie mogłem się powstrzymać ...
Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 26-11-2007 o 19:31
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
filtr + filtr + filtr + filtr + filtr + ... + filtr ?
aczkolwiek z 70-200/4 to kapke pojechales. no jest ciemny, owszem, ale spokojnie mozna go uzywac bez przymykania. a ze przy tym wazy 700g a nie 1200g to tez nie jest detal.
zreszta... znajdz mi odpowiednik tego szkla w innym systemie. nie przekraczajac 1600zl, bo tyle to na chwile obecna wychodzi po odzyskaniu cash backa![]()
mam 17-40 - jak ładnie słoneczko świeci, to jest superciemny... no fakt...
Pkt 8 regulaminu forum
Ale to jest tak jak się generalizuje 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez jarekA ; 26-11-2007 o 20:47
chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF![]()
![]()
:rolleyes:
No cóż ja też 99% fotek robię kitem i wcale nie widzę w tym nic śmiesznego ani nie czuję się gorszy od Tych co mają pełna stajnię słoików z czerwonym paskiem,przynajmniej nie ubolewam nad ich brakiem będzie kasa to będzie i lepsze szkło ,jeżeli myślisz że jak będziesz posiadał elek całe stado to przez to Twoja wiedza będzie bogatsza to oznacza że jesteś w błędzie.
Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 26-11-2007 o 21:22