no własnie żałuje że nie zapisałem albo nie zapamiętałem co to była za firma...
sam na siebie jestem zły
szukałem na stronie starego browaru ale nic nie pisało, może jakoś jutro do nich maila napiszę i będą w stanie odpowiedzieć co to była za firma i czy jeszcze się u nich pojawią
było to chyba związane z pokazem mody który odbywał się w nowej cześc browaru przed tymi warsztatami, w ogóle w całym browarze było strasznie dużo stanowisk pokazowych firm zajmujących się makijażem itd (jakiś tydzień mody czy coś?)
warsztaty polegały tak jak mówiłem, w sumie nie było wiadomo do końca kto się tym zajmuje, stało studio i pozowała modelka, wokół było pełno osób które starały się robić zdjęcia ale lampy nie nadążały się ładować
jak by ktoś się dowiedział czy coś takiego się jeszcze w poznaniu odbędzie będę bardzo wdzięczny za informacje![]()
Podepnę się pod ten wątek.
Mam pytanie bo czegoś nie rozumiem. Mam starą lampę błyskową jeszcze od praktiki i chciałbym się trochę nią jeszcze pobawić. Szukałem między innymi na allegro i znalazłem fotocele które były by mi pomocne w wyzwoleniu zdalnie błysku. Są dwa rodzaje na 1 i drugi błysk. Jak rozumiem z tego wątku -wyzwalam błysk pomiarowy błyskają dwie lampy aparat mierzy to i owo czekam aż naładuje się stara lampa i robię zdjęcie. Teraz druga sytuacja fotocela ignoruje pierwszy błysk aparat błyska pomiarowo - stwierdza jest ciemno zmienia parametry i błyska mocniej a tu odpala się druga i jest wszystko przepalone. Dlaczego więc ignorować pierwszy błysk?
JG
5D, 400/5.6L ;17-40/4L ;50/1.4 ;70-200/4 L;24-105/4L; M42