-
no......... Ja mam doswiadczenia tylko z APC (z jakims BELKIN'em tez przez jakis czas mialem doczynienia). W nowszych (drozszych) mozesz podlaczyc do sieci i zarzadzac przez www (ale to raczej "enterprise" rozwiazanie). Mam (moze troche przesadnie) 650 APC i z 17CRT oraz desktopem (XP, 2 napedy optyczne) 5 HDD (kontroler w srodku - system w mirroringu - dane raid 5) dalej podlaczona drukarka i zestaw 5.1 Creative wytrzymywal mi ok 50 min (kiedys esty robilem) no i Streamer (DLT). Dolaczony oczywiscie byl soft (troche prymitywny) PowerShute (stara wersja) i jak cos sie dzialo to wylaczal.
Potem przeszedlem na laptopy i dyski zew - juz nie potrzebuje.
W kazdej firmie, ktorej pracowalem tylko i wylacznie APC - moge polecic jak najbardziej (teraz moj UPS u tesciow).
Mialem kiedys kilka ale jak sie wyprowadzalem do UK ot porozdawalem znajomym.
Kumpel na 280 (APC) mial router - proxy (fakt - linux i stary komp i 2 hdd - 1 na system i 1 na "cachowanie") i mu ponad godzine trzymal.
Moim zdaniem nie ma co oszczedzac na UPSie - APC maja naprawde dobre baterie - i trzymaja dlugo. Dodatkowo zycie baterii tez jest OK. przez 3 lata wymienilem w swojej 650 baterie tylko raz (poniewaz jak zaczalem uzywac to juz byla "wysluzona")
Kurcze bede w styczniu w PL i mam jescze 1 650 (czy tam 680 - nie pamietam numeru) ale bez baterii - jak chcesz to Ci moge wyslac - lezy w piwnicy (sucha - kuperzeczy tam jeszcze mam). Trocje to wazy (o ile chcesz czekac 2 miesiace)
Moge Ci powiedziec dokladnie jaki to model (o ile jeszcze tesciowie nie wyrzucili) izapytaj sie o baterie - jak Ci podpasi - UPS jest Twoj (oczywiscie koszty przesylki pokrywasz i to koniec - zadnego haczyka - nie potrzebny mi - a lezy i "sie marnuje")
Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 24-11-2007 o 23:08
Uprawnienia umieszczania postów