Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: pytanie o przerzucenie rawow z aparatu na kompa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

W pierwszym oknie po lewej stronie dół ,w małym okienku ,przed słowem "always "postaw ptaszka i kliknij "ok".W ten sposób wybierzesz Camera RAW do pobierania zdjęc z aparatu.Ale pisałes ze sie nie instalują programy a masz camera raw.?Przeciez mozesz sprawdzic na liscie programów czy sie zainstalowały? i co się zainstalowało?.Bo nie wiem czy rozmawiamy o kłopotach z instalacja programu ? czy o sposobie ich obsługi.[Przeczytaj wątek od poczatku.]Sprawdz połaczenie,czy comp widzi aparat,ustawienie comunication w menu aparatu.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 26-11-2007 o 23:49

majorjabe
    Guest

Domyślnie

To już robiłem Zresztą EOS Utility na płytkach nie mam, ten program pojawił sie później na stronach Canona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poprzednia odpowiedź była na post fotokor1'a
    Komp aparat widzi. Wizard Windowsa kopiuje zdjęcia bez problemu, ale niestety jedynie jpegi. Natomiast programy Canona piszą, że nie wykrywają aparatu i każą go podłączyć do kompa. Więc to nie jest problem hardware'owy a raczej coś ze sterownikami. walczę z tym już drugi dzień i zaczyna mi brakować pomysłów.
    Ostatnio edytowane przez majorjabe ; 27-11-2007 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

tylko jpgi a cr2 nie powinien też kopiować (co innego otworzyć)?
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

O ile pamietam to instrukcja aparatu zaleca najpierw instalacje programow zalaczonych do aparatu, a dopiero potem pierwsze podlączenie aparatu.W przeciwnym wypadku bywa ze windows mikrosoftu go sobie instaluje i potem walczy jako pierwszy.Sprawdz w panelu sterowania czy tam nie siedzi już Twoja C-350.?
    Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    tylko jpgi a cr2 nie powinien też kopiować (co innego otworzyć)?
    Nie.On ich nie widzi bo ich nie zna.Kazda firma ma swój system zapisu [umownie mówiąc RAW-a].A JPEG jest standartem jednakowy u canona nikona itd..Pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 27-11-2007 o 00:17 Powód: Automerged Doublepost

majorjabe
    Guest

Domyślnie

Windows defaultowo pliki CR2 olewa. Być może, gdyby gdzieś głęboko poszukać w ustawieniach to też by je kopiował, ale jak dotąd nigdy nie było mi to potrzebne. Zawsze korzystałem z programów Canona.
    Niestety to nie to: scanners i cameras - puste, w Device Manager też nic podejrzanego nie ma.
    Ostatnio edytowane przez majorjabe ; 27-11-2007 o 00:28 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A czy na pewno masz na karcie RAWy.?Aparat jest ustawiony w Quality na RAW i na podgladzie w aparacie mozesz je przejrzec?

majorjabe
    Guest

Domyślnie

Też przez chwilę miałem wątpliwości ale są tam na pewno. Ale gdyby były tylko jpegi to też powinny być wykrywane i się kopiować. A ja cały czas mam komunikat "Cannot detect camera. Check connection to camera, then retry." Nie ma już pomysłów. Mam nadzieję, że help desk Canona coś jutro poradzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majorjabe Zobacz posta
    Też przez chwilę miałem wątpliwości ale są tam na pewno. Ale gdyby były tylko jpegi to też powinny być wykrywane i się kopiować. A ja cały czas mam komunikat "Cannot detect camera. Check connection to camera, then retry." Nie ma już pomysłów. Mam nadzieję, że help desk Canona coś jutro poradzi.
    To na pewno jakas drobnostka.Musisz krok po kroku sprawdzic wszystko,a najbardziej to czego jestes pewien.Moze masz mozliwośc wziąśc aparat i przewód na inny comp?Niezaleznie od tego kup czytnik.to grosze.Pozdrawiam.

fabio
    Guest

Domyślnie

Wez odinstaluj wszystko od aparatu wejdz pozniej do program files poszukaj folderu canon i usun go pozniej zainstaluj wszystko od nowa sicagnij sobie "raw shooter" i "zoom browsera" a jesli nie masz EOSViewerUtility lub EOS Utility to moze pomoc. ale kup w najblizszym czasie czytnik jest to swietna sprawa ja juz mam w domu i jestem zadowolony :grin:

majorjabe
    Guest

Domyślnie

Niestety, help-desk Canona twierdzi, że program EOSUtility nie jest kompatybilny z Windows XP 64. Nie wiedzą również, kiedy pojawi się wersja poprawiona. Ta odpowiedź trochę mnie zdziwiła. Ostatecznie Windows XP 64 nie jest takim bardzo nowym produktem. Spodziewałem się raczej porady jak pogrzebać w rejestrach lub jakie zainstalować sterowniki, by wszystko zagrało tak jak trzeba.
    W moim wypadku kupno czytnika pamięci nie do końca rozwiązuje problem a na pewno tworzy nowe. Rodzina używa kilku różnych aparatów. Dotychczas moje obowiązki ograniczały się do pilnowania, aby akumulatorki były zawsze naładowane oraz ich wymiana. Teraz dojdzie jeszcze kopiowanie plików. :-?
    Wszystkim dziękuję za podpowiedzi i próbę pomocy. Gdyby, ktoś słyszał o nowej wersji EOSUtility lub innym rozwiązanu, bardzo proszę dajcie mi znać.
    Pozdrawiam

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów