Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: 5d

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ani widu ani słychu? 5d mark ii będzie pewnie styczeń-luty, więc już za moment. A ceny 5d zjadą wtedy mocno.
    A jaka będzie w 5 Marca pogoda? (joke) No wiesz ceny 30D, 350D, 400D, spadły po wejściu 40D, więc logiczne, że jak wejdzie następca 5D - to 5D stanieje
    Aczkolwiek czy ja wiem czy już w styczniu? Jakby to miało być w styczniu lub lutym to już by o tym huczało

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Też mialem lustro i stwierdziłem, że jednak warto zmienić
    Czekać na nowości, aż sprzęt staniej itd. itd. można w nieskończonośc )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A skąd ta pewność?
    Mi bynajmniej nie chodzi o to aby sprzęt staniał, tylko o to, że wydawać 7000 PLN na 5D, gdzie za chwilę może się pokazać jego następca to dla mnie bez sensu. Bo wolę wtedy dołożyć i kupić następce
    Bo jakbym miał czekać aż sprzęt stanieje to bym teraz dopiero kupił aparat a nie 3 lata temu Tylko ze te pieniądze co kupiłem 350D+BG-E3 to kupiłbym teraz 40D
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    A jaka będzie w 5 Marca pogoda? (joke) No wiesz ceny 30D, 350D, 400D, spadły po wejściu 40D, więc logiczne, że jak wejdzie następca 5D - to 5D stanieje
    Aczkolwiek czy ja wiem czy już w styczniu? Jakby to miało być w styczniu lub lutym to już by o tym huczało

Mi bynajmniej nie chodzi o to aby sprzęt staniał, tylko o to, że wydawać 7000 PLN na 5D, gdzie za chwilę może się pokazać jego następca to dla mnie bez sensu. Bo wolę wtedy dołożyć i kupić następce
    Bo jakbym miał czekać aż sprzęt stanieje to bym teraz dopiero kupił aparat a nie 3 lata temu Tylko ze te pieniądze co kupiłem 350D+BG-E3 to kupiłbym teraz 40D
    6000 jak dobrze zakręcisz :P Nastepca na początku na pewno bedzie mocno wydrożony. Wiec zanim jego zejdzie do sensownego poziomu znowu trzeba będzie poczekac z dwa-trzy miesiące

Natomiast co takiego może być w nastepcy? Nowa matryca? watpie. Wycisną 2 Mpix więcej ze starej. Live view? Pewnie tak. Do tego pewnie zwiększą wyświetlacz jak w 40d i przycisko polecą na dół I ISO wyświetli Ci się w wizjerze.
    Przełomu raczej nie będzie, więc IMO - nie warto czekać
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jedyne na co warto czekać (jeśli ktoś potrzebuje), to lepszy AF.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz, mówiłem mi się nie spieszy ze zmianą Mogę zmienić nawet za rok I chyba najkorzystniej byłoby dla mnie

Na pewno dadzą Live View, 3.0" lub 3,5" LCD, DIGIC III, zwiększa szybkość do pewno 7kl/s, ISO w wizjerze pojawi się tak samo jak w 40D Wyobraź sobie FF + DIGIC III Może jeszcze coś nowego wcisną Może dadzą 100% krycia tak jak mają "Jedynki". Ale to gdyby gdyby, gdyby babcia miała drucik to byłaby telefon

Na pewno nie wypuszczą lampy, gdyż 580 EX II będzie idealnie pasować do następcy 5D. niby żadne rewelacje, ale zawsze jest to nowość na rynku, poprawiona.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja już się gubię... chodzi o to, żeby mieć w reku aparat i robić nim zdjęcia? czy chodzi o to, żeby mieć najlepszy aparat na rynku za rok i robić nim zdjęcia?
    Jak szukałem aparatu to miał być zaraz teraz, bo chcę strzelac foty, a nie pisać posty o tym, czy będzie większy wyswietlacz.
    5d to wyczesana rzecz i daje radę. jak nie daje rady to najpierw trzeba sprawdzić KOMU nie daje rady.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ani widu ani słychu? 5d mark ii będzie pewnie styczeń-luty, więc już za moment. A ceny 5d zjadą wtedy mocno.
    A ceny nowej piatki beda przez min. pol roku zawyzone o jakies 2 tysie 8) itd.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Wiesz, mówiłem mi się nie spieszy ze zmianą Mogę zmienić nawet za rok I chyba najkorzystniej byłoby dla mnie

Na pewno dadzą Live View, 3.0" lub 3,5" LCD, DIGIC III, zwiększa szybkość do pewno 7kl/s, ISO w wizjerze pojawi się tak samo jak w 40D Wyobraź sobie FF + DIGIC III Może jeszcze coś nowego wcisną Może dadzą 100% krycia tak jak mają "Jedynki". Ale to gdyby gdyby, gdyby babcia miała drucik to byłaby telefon

Na pewno nie wypuszczą lampy, gdyż 580 EX II będzie idealnie pasować do następcy 5D. niby żadne rewelacje, ale zawsze jest to nowość na rynku, poprawiona.
    Wątpię żeby dali 7 kl/s właśnie ze względu na jedynki. Tak samo nie jest nigdzie przesądzone, że następca piątki będzie na wiosnę. Tutaj nie działa typowy canonowy kalendarz wymian.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

5 kl/s to maks 3 cale lcd to maks nie licze na szal , ale digi3 i nowy af beda smigac

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Naprawde tak zle z AF w 5D? Podobno porownac mozna go do AF z 30D, a ten wiem po sobie, ze nie koniecznie mnie zachwyca.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Naprawde tak zle z AF w 5D? Podobno porownac mozna go do AF z 30D, a ten wiem po sobie, ze nie koniecznie mnie zachwyca.
    Mialem 20D. Z 5D po podpieciu takich szkiel jak 24-70L, 35L czy 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny. Nie bede sie rozpisywac o plastyce, gdyz... nie wypada

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów