Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 5d

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    ... Z 5D po podpieciu takich szkiel jak (...) 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny...
    ...chcesz powiedzieć, że stosujesz np. 1.2 na środkowym punkcie - PRZEKADROWYWUJESZ i nie gubisz ostrości

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Mialem 20D. Z 5D po podpieciu takich szkiel jak 24-70L, 35L czy 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny. Nie bede sie rozpisywac o plastyce, gdyz... nie wypada
    Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Natomiast co takiego może być w nastepcy? Nowa matryca? watpie. Wycisną 2 Mpix więcej ze starej. Live view? Pewnie tak. Do tego pewnie zwiększą wyświetlacz jak w 40d i przycisko polecą na dół I ISO wyświetli Ci się w wizjerze.
    Przełomu raczej nie będzie, więc IMO - nie warto czekać
    A to ciekawe, w mojej piątce wyświetla się ISO w wizjerze Czyżbym miał podróbkę ?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsemeniuk Zobacz posta
    A to ciekawe, w mojej piątce wyświetla się ISO w wizjerze Czyżbym miał podróbkę ?
    e tam, pewnie jakaś limitowana edycja
    I am FX

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Naprawde tak zle z AF w 5D? Podobno porownac mozna go do AF z 30D, a ten wiem po sobie, ze nie koniecznie mnie zachwyca.
    Zly AF to byl w 20d )) Tutaj jest rewelacja i nie wiem czego chciec wiecej Tzn. oczywisice zawsze sa tacy, ktorzy chca wiecej i marudza, ze jest zle. Ale oni nie czerpia chyba radosci z robienia zdjec
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jsemeniuk Zobacz posta

Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
    Ostatnio edytowane przez chuckyy ; 23-11-2007 o 22:33 Powód: Automerged Doublepost
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    ...chcesz powiedzieć, że stosujesz np. 1.2 na środkowym punkcie - PRZEKADROWYWUJESZ i nie gubisz ostrości
    Tak - bardziej ufam swoim "umiejetnosciom" przekadrowania, niz bocznym punktom AF'a w 20D/5D. Nie mowie, ze zawsze trafia, ale jak postac sie mocno rusza, to cykam srodkowym a kadruje w PS'sie.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.
    Ta fotke zrobilem dzisiaj 20D i 85L z reki, w slabym oswietleniu przy ISO 400.
    Jesli chcesz full jpg (niestety tylko w jotpegach robilem) - podesle. Wszystko zalezy od wielu czynnikow. Ja nie jestem przyzwyczajony do IS'a i lapy mi sie nie trzesa, ale 85L trudno bylo mi przestrzelic nawet na 20D (w przeciwienstwie do 35L). Na 5D jest tylko lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 23-11-2007 o 23:12

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
    to wynik braku zrozumienia w 40d ISO jest na STALE widoczne w wizjerze. w 30d i 5d tylko podczas zmiany.
    I am FX

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta
    Ja już się gubię... chodzi o to, żeby mieć w reku aparat i robić nim zdjęcia? czy chodzi o to, żeby mieć najlepszy aparat na rynku za rok i robić nim zdjęcia?
    Jak szukałem aparatu to miał być zaraz teraz, bo chcę strzelac foty, a nie pisać posty o tym, czy będzie większy wyswietlacz.
    5d to wyczesana rzecz i daje radę. jak nie daje rady to najpierw trzeba sprawdzić KOMU nie daje rady.
    brawo:-D -zgadzam sie z przedmówcą

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ku przestrodze przed czyszczeniem matrycy bez sensor swaba Patyczki i chusteczka mikrofibra zrobily mi z matrycy jesien sredniowiecza Dokladnie to z filtra IR, ktory lezy na matrycy. Teraz aparat czeka wycieczka do serwisu na wymiane IR
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów