Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.
Zly AF to byl w 20d)) Tutaj jest rewelacja i nie wiem czego chciec wiecej
Tzn. oczywisice zawsze sa tacy, ktorzy chca wiecej i marudza, ze jest zle. Ale oni nie czerpia chyba radosci z robienia zdjec
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
Ostatnio edytowane przez chuckyy ; 23-11-2007 o 22:33 Powód: Automerged Doublepost
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Ta fotke zrobilem dzisiaj 20D i 85L z reki, w slabym oswietleniu przy ISO 400.
Jesli chcesz full jpg (niestety tylko w jotpegach robilem) - podesle. Wszystko zalezy od wielu czynnikow. Ja nie jestem przyzwyczajony do IS'a i lapy mi sie nie trzesa, ale 85L trudno bylo mi przestrzelic nawet na 20D (w przeciwienstwie do 35L). Na 5D jest tylko lepiej.
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 23-11-2007 o 23:12
ku przestrodze przed czyszczeniem matrycy bez sensor swabaPatyczki i chusteczka mikrofibra zrobily mi z matrycy jesien sredniowiecza
Dokladnie to z filtra IR, ktory lezy na matrycy. Teraz aparat czeka wycieczka do serwisu na wymiane IR
![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.