Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
A jaka będzie w 5 Marca pogoda? (joke) No wiesz ceny 30D, 350D, 400D, spadły po wejściu 40D, więc logiczne, że jak wejdzie następca 5D - to 5D stanieje
Aczkolwiek czy ja wiem czy już w styczniu? Jakby to miało być w styczniu lub lutym to już by o tym huczało

Mi bynajmniej nie chodzi o to aby sprzęt staniał, tylko o to, że wydawać 7000 PLN na 5D, gdzie za chwilę może się pokazać jego następca to dla mnie bez sensu. Bo wolę wtedy dołożyć i kupić następce
Bo jakbym miał czekać aż sprzęt stanieje to bym teraz dopiero kupił aparat a nie 3 lata temu Tylko ze te pieniądze co kupiłem 350D+BG-E3 to kupiłbym teraz 40D
6000 jak dobrze zakręcisz :P Nastepca na początku na pewno bedzie mocno wydrożony. Wiec zanim jego zejdzie do sensownego poziomu znowu trzeba będzie poczekac z dwa-trzy miesiące

Natomiast co takiego może być w nastepcy? Nowa matryca? watpie. Wycisną 2 Mpix więcej ze starej. Live view? Pewnie tak. Do tego pewnie zwiększą wyświetlacz jak w 40d i przycisko polecą na dół I ISO wyświetli Ci się w wizjerze.
Przełomu raczej nie będzie, więc IMO - nie warto czekać