Te "moje" są dopasowane do lamp
tom170 - Myślę, że coś by się dało znaleźć. W najgorszym wypadku można wziąć do 420ex i lekko dopchnąć np. kawałkiem gąbki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tu są zdjęcia dyfuzora i nakładek:
http://allegro.pl/item275758771_soft...dyny_w_pl.html
Ostatnio edytowane przez Propi ; 07-01-2008 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
hmm... a np z 420Ex pasuje do 430Ex bo mam troche kasy dostępnej chciałem ją przeznaczyć na obiektyw szerokokątny(tokina 12-24 f/4 używkę) lub alternatywe KITa w postaci tamrona 17-50/2.8 ... ale może się rozmyślę i zacznę od lampysorry za offtopa ale już sam nie wiem co robić
![]()
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
kupuj jasne obiektywy, najlepiej stałki- zapewniam Cię, lepiej na tym wyjdziesz, niż*mając kita i 430ex+plastik
KONIEC OT
Pkt 8 regulaminu forum
Propi, a nie masz w ofercie rozmiaru uniwersalnego?
Nie ma czegoś takiego, każdy dyfuzor ma wypustki dostosowane do konkretnej lampy, a raczej konkretnego wymiaru palnika. Od środka wygląda to mniej-więcej tak:
Jeden rozmiar pasuje więc do kilku lamp, a jako iż materiał jest dość "miętki", można bez większych problemów dociąć dyfuzor do rozmiaru większego. Jednak nie ma żadnego uniwersalnego dyfuzora i ogólnie rzecz biorąc dostosowywanie go do różnych lamp jest już kwestią ułańskiej fantazji użytkownika![]()
Ostatnio edytowane przez Propi ; 07-01-2008 o 23:26
I jak Panowie, co z zakupem grupowym??
Preferujecie genuine GaryF czy klona od Propiego??
Konoce ale foce
Ja bym chyba wolał klona![]()
W ogóle ile wyniósłby oryginał razem z przesyłką? Bo może przestrzeliłem z ceną i dlatego się wahacie... wiecie, wszystko jest negocjowalne, zależy od ilości chętnych![]()
Propi a te twoje to Cloud czy Clear po zdjęciach nie mogę stwierdzić jednoznacznie ?
Jeśli dobrze rozumiem stronę Fonga, to będzie wersja clear. Czasza jest przezroczysta, nie mleczna.