Strona 42 z 45 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 446

Wątek: Gary Fong Light Sphere

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Trochę idzie ale mało.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Trochę idzie ale mało.
    skoro większość światła idzie bokiem, to można spokojnie pionowe kadry walić bez przekręcania lampy do góry ? czy raczej przekręcasz przy pionowych tak, żeby lightsphee celował zawsze w sufit ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Zawsze w sufit.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja używam czasem, żeby uzyskać efekt "bare bulb" (czy jakoś tak to się nazywa) - światło, we wszystkich kierunkach, ale teraz zawsze z lampą na statywie - niestety duża strata mocy, ale jako dodatkowe wypełnienie może być w niektórych sytuacjach. Próbowałem tego używać z lampą na aparacie i słabo to wychodziło.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Hehe, jeszcze ktoś tego używa ?
    Według mnie to strata czasu i energii z akku na zabawę z tym czymś.
    I wygląda się z tym jak.... dziwak. Duże, nieporęczne, strasznie obciąża palnik lampy (może uszkodzić zaczepy blokujące), olbrzymie straty energii z akku, a na dodatek nie widziałem różnicy między stofenem a Light Sphere. Więc... wybór należy do Ciebie.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ciekawe co Ci da soften na otwartej przestrzeni.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

przynajmniej doswietli prawidlowo w sloncu np, bo ten wynalazek nie da rady, za duzo mocy traci
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Wszystko to czego potrzebuję. Trzeba sobie radzić, a nie czekać na kolejne wynalazki skośnookich amerykanów.
    Masz, używasz, jesteś zadowolony, jest git.
    Miałem, używałem i nie byłem zadowolony, chyba mi wolno ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    przynajmniej doswietli prawidlowo w sloncu np, bo ten wynalazek nie da rady, za duzo mocy traci
    Do doświetlania w słońcu jedna lampa systemowa? Tu nic słabego sobie nie radzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Wszystko to czego potrzebuję. Trzeba sobie radzić, a nie czekać na kolejne wynalazki skośnookich amerykanów.
    Masz, używasz, jesteś zadowolony, jest git.
    Miałem, używałem i nie byłem zadowolony, chyba mi wolno ?
    Oczywiście że Ci wolno, z tym że z softenem też przydało by się odbić światło, z lightsphere już nie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 05-04-2010 o 21:16 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jako, że od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym dyfuzorem prosiłbym o jakiś przykład.

Strona 42 z 45 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów