Propi - Dzięki!
odkopuję
Jak wrażenia po używaniu ? Może jakieś porównanie fotek zrobionych LS i zwykłą nasadką ktoś zrobi??![]()
C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC
ja kupiłem takie cuś:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=958349780
ale pierwsze testy w reportażu pod koniec kwietnia..........
Ja tego używam od roku, świetna sprawa jak nie ma od czego odbić światła a trzeba błyskać.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
...leży w szafie i zawadza
nieporęczne, zajmuje dużo miejsca, a zdjęcie potrafi ładnie skopać.
Wystarcza mi wizytówka i światło odbijane.
Jakby ktoś był chętny na oryginał to na PW
Czasem używałem na sesji przy strzale na wprost, teraz mam coś bardziej konkretnego do takiego świecenia.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Mam wersję cloudy na 580Ex, jak używam to głównie z pomarańczową nakładką bo wtedy wystarczy balans bieli na żarówkę ustawić i jest gites. Palnik zawsze w górę, pod kątem to trochę bez sensu bo ten dyfuzor rozprasza na boki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lampa zazwyczaj +0,5-1,5 Ev.
Ostatnio edytowane przez pank ; 02-04-2010 o 13:09 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ta nasadka jest po to żeby odbiło się od niej światło, odbite rozchodzi się na boki i ma taką barwę że przy WB na żarówę jest ok, nie wiem jak to dokładnie działa ale działa.