Strona 41 z 45 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 446

Wątek: Gary Fong Light Sphere

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Propi - Dzięki!

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

odkopuję
    Jak wrażenia po używaniu ? Może jakieś porównanie fotek zrobionych LS i zwykłą nasadką ktoś zrobi??
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Domyślnie

ja kupiłem takie cuś:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=958349780

ale pierwsze testy w reportażu pod koniec kwietnia..........

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tego używam od roku, świetna sprawa jak nie ma od czego odbić światła a trzeba błyskać.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

...leży w szafie i zawadza
    nieporęczne, zajmuje dużo miejsca, a zdjęcie potrafi ładnie skopać.
    Wystarcza mi wizytówka i światło odbijane.
    Jakby ktoś był chętny na oryginał to na PW
    Czasem używałem na sesji przy strzale na wprost, teraz mam coś bardziej konkretnego do takiego świecenia.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja tego używam od roku, świetna sprawa jak nie ma od czego odbić światła a trzeba błyskać.
    używasz na 430 ex czy 580 ?
    wystarcza mocy ?
    masz dokładnie ten z mojego linka ?
    palnik masz w górę czy pod kątem ?
    nasadka pomarańczowa przez Ciebie używana ?

odbiór.

;-)

Miasto
    wawa

Domyślnie

Mam wersję cloudy na 580Ex, jak używam to głównie z pomarańczową nakładką bo wtedy wystarczy balans bieli na żarówkę ustawić i jest gites. Palnik zawsze w górę, pod kątem to trochę bez sensu bo ten dyfuzor rozprasza na boki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Lampa zazwyczaj +0,5-1,5 Ev.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 02-04-2010 o 13:09 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Mam wersję cloudy na 580Ex, jak używam to głównie z pomarańczową nakładką bo wtedy wystarczy balans bieli na żarówkę ustawić i jest gites. Palnik zawsze w górę, pod kątem to trochę bez sensu bo ten dyfuzor rozprasza na boki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Lampa zazwyczaj +0,5-1,5 Ev.
    jedna rzecz mnie zastanawia - nasadka pomarańczowa jest na górze - więc jak wali błysk to część światła idzie górą - przez nasadkę a część bokiem..... ale bok nie jest pomarańczowy, więc światło jest mieszane.....

???

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ta nasadka jest po to żeby odbiło się od niej światło, odbite rozchodzi się na boki i ma taką barwę że przy WB na żarówę jest ok, nie wiem jak to dokładnie działa ale działa.

Domyślnie

Ta nasadka jest po to żeby odbiło się od niej światło, odbite rozchodzi się na boki i ma taką barwę że przy WB na żarówę jest ok, nie wiem jak to dokładnie działa ale działa.
    to ja jak "blądynka" myślałem że górą przez nasadkę idzie.....

Strona 41 z 45 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów