Ja wciaz czekam. Rowniez dostalem odpowiedz z innego adresu email niz ten na ktory wysylalem (wskazany pare postow wyzej). Chyba trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
Ja wciaz czekam. Rowniez dostalem odpowiedz z innego adresu email niz ten na ktory wysylalem (wskazany pare postow wyzej). Chyba trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
ja z kolei nie dostałam żadnego mejla, za to dostałam Fonga, wczoraj wieczorem zawitał pan paczkonosz :smile:
testy w domu rzeczywiście są niemiarodajne, spróbuję dzisiaj porobić zdjęcia w czymś większym i ciemniejszym [kopalnia? ;-) ]
Wszystko sie zgadza z tym drugim adresem
@ przychodzily do mnie a je wysalem osobie ktora kupila nasadki i odpisywal do was.
Zostaly na zbyciu dwie nasadki: mleczna i czysta i zolty dekielek, ale na razie nie podje jakie bo jest chetna osoba, tylko kwestaj czy beda mu psaowac, jak nie to dam linki.
Moze ktos sprawdzic czy wersja nasadki dekowanej do 580 EX II pasuje do 580 EX i odwrotnie?
...tez dostałem swoje, dzięki aqua
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Ja na początku taki zestaw zamawiałem.Miały być z nim kłopoty więc zmieniłem na ful wypas.Byłbym taką wersją / mleczny + czysty + dekiel / zainteresowany.
Nie wiem tylko co z zamówionym pełnym zestawem.
Testowaliśmy w sobotę wieczorem tę banię na Starówce - w kościołach i na ulicy. Dobrze doświetla, dobrze rozprasza. Przy portretach z bliska chyba bardziej skłaniałabym się do świecenia z banią skierowaną na wprost [i z założonym dekielkiem, rzecz jasna] niż do góry - mówię o wersji Cloud.
Na razie nie podam żadnych sampli, bo oboje nie lubimy swoich paszcz po sieci wieszać, więc albo dorwę jakiegoś innego modela albo po zmroku sfocę jaką martwą naturę uliczną.
W każdym razie wrażenia bardzo pozytywne [oprócz rozmiarów i ciężaru], żałuję, że kupiłam tylko Cloud![]()
energia_ki: A odczuwasz jakos brak tej nasadki Clear? Ja tez zamowilem tylko Cloud (niestety jeszcze do mnie nie dotarla).
jatzzek, pomyślałam, ta nasadka Clear może sie przydac przy fotografowaniu większych wnętrz - nakładałabym ją na 430 pracującą w trybie slave ustawioną gdzieś w kącie na statywie albo przyczepioną gdzieś za pomocą jakiegoś sprytnego 'imadła' [muszę wyczaić gdzieś w sieci jakiś zmyślny uchwyt do lampy, żeby ją przyczepiać w róznych miejscach, gdzie lepiej/bezpieczniej nie rozstawiać statywu] - na 580 miałabym wtedy Cloud do miękkiego doświetlenia od przodu, Clear dawałby na tył sali [balowej, sportowej, etc.] et voila!
ale już sam Cloud potrafi przyświecić całkiem nieźle :smile:
tak więc Clear jest mi potrzebny głównie do drugiej lampy, a nie dlatego, że uważam, że Cloud się nie sprawdza
ja również dziękuje
za wkład włożony w chęć pomocy grupie chętnych
dziś dotarła do mnie paczuszka no i jasne co jest grane - niestety poczta sie nie spieszypriorytet z Krakowa do ZielonejGóry idzie dłuzej niz z włoch na wieś do Polski
jeszcze raz dzięki
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
aqua: Przesylka doszla. Musialem sam sie o nia dopomniec na Poczcie, bo awizo nie bylo w skrzynce. Jak twierdzi Pani na Poczcie, jesli konwojent nie moze dostac sie do budynku, do skrzynek, to awizo wraca na poczte. Takie "wrocone" awizo roznosi pozniej listonosz (ktory, jak wynika z wyjasnien Pani na Poczcie, ma nadprzyrodzona moc przechodzenia przez zamkniete drzwi klatki schodowej). Boze chron nasza Wielka Poczte.
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 25-02-2008 o 21:15