Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 446

Wątek: Gary Fong Light Sphere

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Testowaliśmy w sobotę wieczorem tę banię na Starówce - w kościołach i na ulicy. Dobrze doświetla, dobrze rozprasza. Przy portretach z bliska chyba bardziej skłaniałabym się do świecenia z banią skierowaną na wprost [i z założonym dekielkiem, rzecz jasna] niż do góry - mówię o wersji Cloud.
    Na razie nie podam żadnych sampli, bo oboje nie lubimy swoich paszcz po sieci wieszać , więc albo dorwę jakiegoś innego modela albo po zmroku sfocę jaką martwą naturę uliczną.
    W każdym razie wrażenia bardzo pozytywne [oprócz rozmiarów i ciężaru], żałuję, że kupiłam tylko Cloud

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

energia_ki: A odczuwasz jakos brak tej nasadki Clear? Ja tez zamowilem tylko Cloud (niestety jeszcze do mnie nie dotarla).
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jatzzek, pomyślałam, ta nasadka Clear może sie przydac przy fotografowaniu większych wnętrz - nakładałabym ją na 430 pracującą w trybie slave ustawioną gdzieś w kącie na statywie albo przyczepioną gdzieś za pomocą jakiegoś sprytnego 'imadła' [muszę wyczaić gdzieś w sieci jakiś zmyślny uchwyt do lampy, żeby ją przyczepiać w róznych miejscach, gdzie lepiej/bezpieczniej nie rozstawiać statywu] - na 580 miałabym wtedy Cloud do miękkiego doświetlenia od przodu, Clear dawałby na tył sali [balowej, sportowej, etc.] et voila!

ale już sam Cloud potrafi przyświecić całkiem nieźle :smile:

tak więc Clear jest mi potrzebny głównie do drugiej lampy, a nie dlatego, że uważam, że Cloud się nie sprawdza

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja również dziękuje

za wkład włożony w chęć pomocy grupie chętnych
    dziś dotarła do mnie paczuszka no i jasne co jest grane - niestety poczta sie nie spieszypriorytet z Krakowa do ZielonejGóry idzie dłuzej niz z włoch na wieś do Polski
    jeszcze raz dzięki

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

aqua: Przesylka doszla. Musialem sam sie o nia dopomniec na Poczcie, bo awizo nie bylo w skrzynce. Jak twierdzi Pani na Poczcie, jesli konwojent nie moze dostac sie do budynku, do skrzynek, to awizo wraca na poczte. Takie "wrocone" awizo roznosi pozniej listonosz (ktory, jak wynika z wyjasnien Pani na Poczcie, ma nadprzyrodzona moc przechodzenia przez zamkniete drzwi klatki schodowej). Boze chron nasza Wielka Poczte.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 25-02-2008 o 21:15
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    aqua: Przesylka doszla. Musialem sam o nia dopomniec sie na Poczcie, bo awizo nie bylo w skrzynce. Jak twierdzi Pani na Poczcie, jesli konwojent nie moze dostac sie do budynku, do skrzynek, to zostawia awizo wraca na poczte. Takie "wrocone" awizo roznosi pozniej listonosz (ktory, jak wynika z wyjasnien Pani na Poczcie, ma nadprzyrodzona moc przechodzenia przez zamkniete drzwi klatki schodowej). Boze chron nasza Wielka Poczte.
    widzę im bliżej tym większe mają problemy
    do mnie jezdzi Ślązak a do wawy z 10 pociągów dziennie Wisłą sam jeźdiłem
    ciekawe gdzie mają te opóźnienia
    EOT
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

A ja podpisam link z e-bay z wysyłką z U.K. Mają tam Garego do wszystkich typów lapm. Kupiłem dziś 2 szt. - cloud i clear z tego sklepu. Opiszę jak przebiegła transakcja jak otrzymam sprzęt. Wysyłka 7 Eu + 2 Eu za każdy dodatkowy egzemplarz.

http://cgi.ebay.pl/GARY-FONG-LIGHTSP...QQcmdZViewItem
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

w końcu doszło ale nie mam na razie sił się bawić tym dłużej.
    Pierwsze spostrzeżenia to że jest lekkie i nie tak strasznie duże - myślałem że będzie gorzej. No i trochę nie wygodnie się montuje na lampę i mogło by bardziej na nią nachodzić.

Domyślnie

Też się wreszcie doczekałem. Niech szlag trafi tę @#$% pocztę. Czas, żeby pojawiła się konkurencja i im dokopała.

A tak zmieniając temat. Brałem zestaw Pro Lightsphere z nastawieniem, że jeden słoik będzie do 580EXII i drugi słoik jakoś zamocuję na 420EX. Spodziewałem się, że trzeba będzie coś dorabiać. I co się okazało, że da się to to nałożyć na obie lampy. W 580EXII nałożony słoik zatrzymuje się na swego rodzaju ograniczniku (zwężeniu). W przypadku 420EX w zwężenie to da się wsunąć lampę i dzięki temu słoik dość solidnie siedzi na lampie. Dodam, że na 420EX mam naklejone rzepy od dyfuzora i na nich zatrzymuje się Lightsphere. Fajnie. Czyli C2/P2 pasuje na 580EXII i 420EX.

Teraz czas na zdjęcia.
    Wielkie dzięki dla Aqua.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów