w takim układzie, jeśli pasuje do 580mkII to może być i od propiego jak dla mnie, niech się inni określą i zamawiajmy
w takim układzie, jeśli pasuje do 580mkII to może być i od propiego jak dla mnie, niech się inni określą i zamawiajmy
Ja powtórzę to co wcześniej pisałem. Dla mnie obojętne i mogą i nawet być podróbki.
To ja wam jeszcze troche pomieszam
Jest kilka wersji:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ch&Q=%2A&bhs=t
1. Nemeo - do 580 EX a więc model C4
2. TOPOL - do 580 EX II czyli rozumiem że C2
3. TomS - do 580 EX II czyli pewnie też C2
4. dickory dare - Universal wersja Cloud, z "kapsli" wystarczy mi inverted dome
5. jadeit - do 580 EX a więc model P4 (LIGHTSPHERE-II DIFFUSER - CLEAR)
6. piotrr - 580 EXII C2 i niech się stanie brak cieni
7. piotr_s cloud i clear do 580 EX II czyli C2 + żółty kapsel
8. SebaWolf - 580 EX II czyli C2 w wersji Cloud
9.ernestpierwszy - UNIVERSAL (zmienię lampę i też będzie pasować)
10. Foto-g-Raf-ał - do 580EX, a więc model C4
11. Fabik do 580 EX Clear
Canon
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 09-01-2008 o 18:32 Powód: Automerged Doublepost
Witam Wszystkich!
Jest to mój pierwszy post.
Wprawdzie jestem wiernym czytelnikiem od 2006 r. ale dopiero teraz poczułem więż z bractwem CB , gdyż kupiłem klamoty Canona.Proszę o dopisanie mnie do listy na Lightsphere Fonga cloud do 580 EX II + żółty dekiel / jeśli jest taka opcja /
1. Nemeo - do 580 EX a więc model C4
2. TOPOL - do 580 EX II czyli rozumiem że C2
3. TomS - do 580 EX II czyli pewnie też C2
4. dickory dare - Universal wersja Cloud, z "kapsli" wystarczy mi inverted dome
5. jadeit - do 580 EX a więc model P4 (LIGHTSPHERE-II DIFFUSER - CLEAR)
6. piotrr - 580 EXII C2 i niech się stanie brak cieni
7. piotr_s cloud i clear do 580 EX II czyli C2 + żółty kapsel
8. SebaWolf - 580 EX II czyli C2 w wersji Cloud
9.ernestpierwszy - UNIVERSAL (zmienię lampę i też będzie pasować)
10. Foto-g-Raf-ał - do 580EX, a więc model C4
11. Fabik do 580 EX Clear
12.Wiarus - do 580 EX II cloud /pewnie C2/ + żółty dekiel
Pozdrawiam
Na pewno mam
Przykro mi, ale nie posiadam w tej chwili ani sztuki na stanie. Mój egzemplarz sprzedałem wraz z lampą Sigmy.
To nie jest ani moja aukcja firmowa, ani prywatna. Wraz z moim dyfuzorem zamówionych zostało kilka egzemplarzy, które mój kolega sprzedawał ze swojego konta, zupełnie niezależnie od Pi Kwadrat (tj. mojej firmy). Piotr S, sprawdź swoje informacje, na pewno nie wymieniałeś maili ze mną.
Ostatnio edytowane przez Propi ; 09-01-2008 o 19:08
To może niezbyt eleganckie, co robię, ale chciałbym Was przestrzec przed skorzystaniem z oferty zakupu nieoryginalnych dyfuzorów, która się w tym wątku pojawiła. Chodzi mi o sposób podejścia do klientów, który reprezentuje użytkownik Propi.
Swego czasu oferował także przez Allegro dandeliony (adaptery M42 z potwierdzeniem ostrości). Nic w tym złego by nie było, gdyby nie to, że w opisie aukcji próbował wciskać pt. klientom ciemnotę. Szczegóły możecie przeczytać w wątku na forum M42 tutaj.
Z pewnością sprzedawane przez niego adaptery były jak najbardziej sprawne, tutaj złego słowa nie mam prawa powiedzieć. Ale moim skromnym zdaniem rzetelność i uczciwość nie była na właściwym poziomie. Oczywiście ludzie się zmieniają i nie można z góry nikogo przekreślać za dawne czasy, jednak wydaje mi się, że powinniście to wiedzieć zanim zdecydujecie się na tę lub inną ofertę.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 09-01-2008 o 19:23
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ależ przestrzegaj
Mogę od siebie dodać tylko dwie rzeczy:
1. Cała sprawa toczyła się nie wokół felernego sprzętu, tylko wokół niuansu w opisie tego przedmiotu. Koledzy z forum uznali, że nikt nie mógł mi takiego problemu/pytania zgłosić, a co za tym idzie - nie mogłem sam stwierdzić takiej a nie innej właściwości adaptera.
2. Tutaj mówimy o kawałku plastiku, tam o elektronice. W chipie trochę trudniej zauważyć cokolwiek, dyfuzor można w dużym stopniu ocenić "na oko"
Zresztą, zadajcie sobie pytanie - czy stwierdzenie w opisie, że telefon komórkowy może służyć jako pilot do telewizora to "wciskanie ciemnoty", czy stwierdzenie właściwości, o której nikt inny nie wspomniał?
Myślę, że trzeba poczekać co napisze aqua. Osobiście jestem zwolennikiem orginału i nie dlatego że napis, czy droższe = lepsze, ale gdyby efekt z tańszego byłby średni, to nie chcę się zastanawiać czy z orginału byłby lepszy i tyle. Te 60-80 zł. różnicy to kropla w morzu w porównaniu do tego co wydajemy na sprzęt.
Canon