-
Canon A720 IS
Witam.
Jakiś czas temu dostałem w ręce pierwszy aparat cyfrowy. Było świetnie, dzięki temu znalazłem prawdziwą pasję.
Teraz, gdy spojrzałem na swój obecny aparat technicznie - cholerstwo jest całkowicie, niemal do granic możliwości, automatyczne.
Chcę się szkolić w fotografii, poprawiać swoje błędy, korygować niedociągnięcia, więc nie chcę, aby aparat, jakim robię zdjęcia, robił wszystko za mnie. Nie w tym mam cel.
Zacząłem interesować się możliwościami aparatów, szukałem modelu możliwie manualnego. Oczywiście jak na razie wykluczam lustrzanki.
I tak podczas przeglądania któregośset z kolei aparatu trafiłem na Canona A720 IS. Bardzo przykuł moją uwagę właśnie tym, że różni się od mojego obecnego aparatu [Olympus FE-210] możliwościami manualnymi.
Cena co prawda, jak dla mnie, stanowi jakieś wyzwanie, ale z tym niemal na pewno podołam, bo zwykłem realizować postawione sobie cele.
Ale nie chcę kupić w ciemno. Chciałbym opinii jakiegoś użytkownika, który posiada owego Canona.
Mam też inne jeszcze pytanie - przeglądając specyfikację tego aparatu na serwisach fotografuj.pl oraz dpreview.com znalazłem subtelną różnicę.
Preselekcja czasu i przysłony według pierwszej jest możliwa, według drugiej - nie. Więc jest, czy też nie?
Pozdrawiam, liczę na jakiś odzew.
Uprawnienia umieszczania postów