w takim razie po ci Ci grip? :rolleyes:Zamieszczone przez Jac
tak
nie
w takim razie po ci Ci grip? :rolleyes:Zamieszczone przez Jac
dwa akku, lepszy chwytZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
@Jurek
Tak myśle o spuście migawki ale tez o pokretle nad nim,oraz 'z tylu' o blokowaniu ekspozycji i wyborze wszystkich pkt pomiaru AF
Życia sobie nie wyobrażam bez spustu zamontowanego na gripie! Zresztą nie tylko ja. Popatrz tutaj jak ci biedni posiadacze D70 muszą sobie radzićZamieszczone przez p13ka
Ponieważ tenże nikoś nie posiada nawet gniazdka do "wężyka", więc ten chiński grip wyposażony jest w "wężyk światłowodowy" dołączany do tego okienka w korpusie do którego wpada światło z pilota
![]()
![]()
Krótko mówiąc ta fotka z GW przedstawia jakieś dwie fotograficzne sieroty![]()
O kurde! Ale manufaktura z tym światłowodem![]()
Dzięki za tego linka. Na forum Nikona prawie w ogóle nie zaglądam bo tam tak jakoś...czarno![]()
Potwierdzam, że licho to się tam czyta, no ale to nie nasz problemZamieszczone przez p13ka
![]()
Można zmienić "skórkę" na białe tło i niebieskie gadżety (Zmień styl forum w dolnym/prawym rogu) i od razu będzie jak w domu :smile:Zamieszczone przez p13ka
Przyciski i kółko na gripie to podstawa!!!! Bez tego nie da się focić.Faktem jest, że jak na moje paluchy,to mogłyby bardziej wystawać, ale i tak jest super że są.
EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42
szczerze wspolczuje Nikoniarza - ten grip to jakies nieporozumieniezero funkcjonalnosc, noo moze poza lepszym uchwytem. Ogolnie tandeta
P.S
co do forum Nikona to powiem, ze nie raz zagladam ...poprawie mi to czesto humor![]()
A ja nawet nie wpadlem na to, aby uzywac gripa nie korzystajac ze zdublowanego wyzwalania migawki...
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
DokładnieZamieszczone przez Pszczola
![]()
Ostatnio kiedyś na koncercie jazzowym przerażenie mnie ogarnęło kiedy przestał działać mi spust migawki w gripie. Jakoś przemęczyłem się do końca koncertu stosując taką ekwilibrystykę jak ci dwaj goście z fotografii w GW, ale humor miałem zepsuty. Dopiero po wyjściu z sali okazało się, że przypadkowo zdezaktywowałem gripa tym przełącznikiem, który IMO ma fatalne oznaczenie - czerwony oznacza włączenie.