Zobacz wyniki ankiety: czy uzywasz przyciskow w gripie

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Jak trzymać Gripa

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

moze bede malo oryginalny ale na pytanie "jak trzymac gripa" odpowiem - w rece

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja jak trzymam aparat pionowo to uzywam go (czyli przyciskow i kolka w gripie) takjakbym trzymal poziomo - bez obaw, nic sie nie wymsknie, nawet przy ciezszych szklach (oczywiscie trzeba mocno dokrecic). Przyciski w gripie to podstawa i bez nich bylby o wiele mniej funkcjonalny - glownie po to go kupilem by przy kadrach pionowych nie niszczyc sobie nadgarstka (bo po paru godzinach lazenia np po wystawie zaczynal juz bolec) dziwnym wykrecaniem jak na tym zdjeciu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po kilkunastu pierwszych przykręceniach gripa i przejściu do orientacji pionowej miałem problemy z szybkim trafieniem okiem w wizjer :-) Przy poziomym chwycie wizjer jest mniej więcej na tej samej wysokości co palec naciskający spust. W pionie trzeba wyżej podnieść aparat i zanim wyczułem o ile wyżej trzeba go podnieść to wyglądałem jak sierota, wykonując nerwowe ruchy dłonią w poszukiwaniu wizjera :-) Po jakimś czasie samo przeszło ... Aha, czasami mimowolnie przy zmianie orientacji na pionową wciskam kciukiem przycisk * na gripie co powoduje wyzwolenie błysku lampy i zaciekawienie gapiów :-)

Uprawnienia umieszczania postów