No wlasnie ciekawosc mnie rozpiera czy ktos z was (ci co maja gripa) uzywa tych przyciskow w gripie... wlasciwie mi sie jeszcze nie zdazylo poza przymiarkami w stylu 'ciekawe po co to jest'![]()
i jescze zalacznik z dzisiejszej wyborczej
tak
nie
Oczywiście, że tak; po to one istnieją!Zamieszczone przez Jac
To są D70, więc nie ają chłopcy wyjściaZamieszczone przez Jac
![]()
dla mnie nie jest to oczywiste bo ja ich nie uzywam bo sa nie wygodne inaczej 'ciazy' aparat w reku niz normalnie przez co wydaje sie jakis inny :-0Zamieszczone przez Jurek Plieth
wrzucilem miniaturke na ktorej tego tak dobrze nie wiadac ale po lewej (na 100%) i po prawej (na 99%) to Canony...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Zaraz, zaraz, o jakich przyciskach mowa?Zamieszczone przez Jac
Funkcjonalność gripa ogranicza się do 3 spraw: waga, poprawiona wygoda pracy, 2x akku. Korzystanie z przycisków jest wysoce stresujące, mam wrażenie, że aparat zaraz mi się wymsknie z ręki...
Śmieszne, nawet na to nie zwróciłem uwagi a okazało się, że jak się dobrze przypatrzyłem to faktycznie gdyby nie podparcie obiektywu lewą ręką to użycie kciuka na 3 przyciskach mogło by się skończyć "uszkodzeniem mechanicznym"
Tym bardziej jest to niebezpieczne gdy w normalnej pozycji używa się jeszcze uchwyt na dłoń, który pozwala zapomnieć o kurczowym trzymaniu sprzętu a potem przechodzi się na uchwyt pionowy.
mowa jest o przyciskach w gripie te ktorych sie powinno teoretycznie uzywac przy pionowym kadrze... jednak dla mnie wygodniej jest przekrecici cala reke z aparatem niz zmieniac trzymanie aparatu
Czy myślisz o spuście migawki?Zamieszczone przez Jac
Ja używam przy kadrze pionowym, zarówno AE Lock jak i spust. Ale faktem jest, że gdybym miał zrobić pionowy kadr błyskawicznie to przekręciłbym rękę dlatego, że używam Hand Strap E1 i nie chciałbym w takiej sytuacji tracić czasu na wyjmowanie dłoni i przekręcanie aparatu.Zamieszczone przez Jac
Poza tym bardzo niewygodnie mi się operuje multikontrolerem przy zmianie punktu AF, podczas kadrowania pionowego i korzystania z przycisków na gripie. Chyba mam za krótki kciuk![]()
Życia sobie nie wyobrażam bez spustu zamontowanego na gripie! Zresztą nie tylko ja. Popatrz tutaj jak ci biedni posiadacze D70 muszą sobie radzićZamieszczone przez p13ka
Ponieważ tenże nikoś nie posiada nawet gniazdka do "wężyka", więc ten chiński grip wyposażony jest w "wężyk światłowodowy" dołączany do tego okienka w korpusie do którego wpada światło z pilota
![]()
![]()
Krótko mówiąc ta fotka z GW przedstawia jakieś dwie fotograficzne sieroty![]()