Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 161

Wątek: KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?

Chiro
    Guest

Domyślnie

Jestem nowy na forum, zamierzam kupic 350D, rocznego ktory strzelil ok 10k zdjec, tyle ze bedzie on bez obiektywu, i mam dylemat czy kupic zwyklego kita czy kita z ISem, zastanawiam sie czy warto dokladac 500zl dla tego IS, jestem totalnie zielony w dziedzinie fotografii jak narazie, wiec prosze o wyrozumialosc i prosty jezyk w odpowiedzi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chiro Zobacz posta
    Jestem nowy na forum, zamierzam kupic 350D, rocznego ktory strzelil ok 10k zdjec, tyle ze bedzie on bez obiektywu, i mam dylemat czy kupic zwyklego kita czy kita z ISem, zastanawiam sie czy warto dokladac 500zl dla tego IS, jestem totalnie zielony w dziedzinie fotografii jak narazie, wiec prosze o wyrozumialosc i prosty jezyk w odpowiedzi
    No to jak ma być prosto to tego z IS-em .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Chiro
    Guest

Domyślnie

A polecisz mi moze jakis sprawdzony sklep albo uzytkownika allegro ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A polecisz mi moze jakis sprawdzony sklep albo uzytkownika allegro ?
    http://www.fotoplus.pl/obiektywy-akc...m-f3.5-5.6-IS/
    Na pewno nie najtańszy ale bardzo sprawdzony. Przez internet też sprzedają.

Przejrzyj sobie wątek o polecanych sprzedawcach i ze skąpca albo z allegro na pewno znajdziesz jakąś tanią ofertę. Warto też prześledzić wątki na tym forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Chiro
    Guest

Domyślnie

Zastanawiam sie tylko czy warto czy roznica w robionych zdjeciach bedzie duza? Zwykly kit nowy kosztuje 250zl a za tego 700zl trzeba dac czy jest to warte tej ceny ?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zastanawiam sie tylko czy warto czy roznica w robionych zdjeciach bedzie duza? Zwykly kit nowy kosztuje 250zl a za tego 700zl trzeba dac czy jest to warte tej ceny ?
    Tu chodzi głównie o IS i stąd ta różnica w cenie. Czy różnica w zdjęciach będzie duża? To zależy, przy jakich czasach będzie się je robiło Przy krótkich czasach może nie być żadnej. Przy długich bez stabilizacji albo będziemy musieli mocno podbić ISO, albo po prostu zrobimy poruszone zdjęcie. Pamiętaj jednak, że IS nie zamrozi Ci ruchu!
    Ja sam mam zwykłego kita i wolę dozbierać do 17-85 IS. Tak czy siak, będzie mi brak jasnego szkła:rolleyes:
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.
    no....
    np. 17-55/2.8 IS, bezkonkurencyjny pod wzgledem mozliwosci i jakosci zoom standardowy do cropa
    70-200/4 IS, ktory w tej cenie kompletnie zamiata i nie ma zadnej realnej konkurencji w innych systemach
    18-55 IS, ktory przy calej swojej plastikowosci ma rozdzielczosc, jaka budzetowe zoomy w innych systemach moga w folderach ogladac

moze nie przesadzajmy z tymi okresleniami
    www albo tez flickr

Domyślnie

a zobaczcie to:

http://pliki.optyczne.pl/sig18-200OS_fot13.jpg

konkurencja nie śpi, więc canon musi wprowadzać udane plastikowe zoomy
    miałem tą sigmę na dwa dni i muszę powiedziec, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony!!! chyba będzie to mój spacerowy mega zoom..

Chiro
    Guest

Domyślnie

A moze nie warto zawracac sobie glowy zwyklym kitem , tylko kupic inny obiektyw? Co mi polecicie do 900zl i zeby mogl tym obiektywem robic zdjecia na codzien, nie planuje narazie profesjonalnej zabawy tylko amartorsko.

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów