Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 161

Wątek: KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?

Zablokowany
    Miasto
    Katowice

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amz Zobacz posta

oczywiście, sam tam kupowałem kilka razy i wszystko było dobrze

Zablokowany
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

a ten sklep?

http://techmarket.pl/shop.php?a=opis...=CAN-EF-50-F18

bo chcialbym te 2 obiektywy kupic

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kobyłka City

Domyślnie

Witam, zaczne może od tego że to mój pierwszy post tutaj, dość niedawno także stałem się posiadaczem canona 20d ale w związku z tym że fundusze nie pozwalały mi na zakup własnego szkła, musiałem zadowolić się pożyczonym kitem 18-55 II. Na zakup (w końcu własnej) wersji IS zdecydowałem się niedawno i muszę powiedzieć że się nie zawiodłem przysłona 5.6 daje już bogate w szczegóły zdjęcia także przy ogniskowej 55mm, okiem amatora sądzę że są lepsze aniżeli na "poprzednim" kicie na przysłonie 9-11 przy tej samej ogniskowej.Stabilizacja robi swoje i można bez większych problemów uzyskać akceptowalne co do ostrości zdjęcie "z ręki" przy czasie 1/15s a jak sie postaramy to i przy 1/10s - 1/8s. Daje 2 sample - cropy z ujęć (bez żadnej obróbki) na których myślę widać że szkiełko to produkuje fotki o świetnej rozdzielczości jak na tą cenę (obiektyw kupiony za 299zł). Dla początkującego fotoamatora moim zdaniem szkło znakomite a dla bardziej zaawansowanych - wedle ich uznania.
    http://img60.imageshack.us/img60/278...507cropex9.jpg
    http://img60.imageshack.us/img60/589...515cropsk5.jpg
    P.S. dodam jeszcze tylko że wykonanie zdecydowanie na plus w stosunku do poprzedniego kita, całość robi lepsze wrażenie, może dlatego że już nie "made in Taiwan" ale "made in Japan"
    Ostatnio edytowane przez Fossil ; 15-09-2008 o 23:44

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak za tą kasę dobry obiektyw, w porónaniu z 17-85 IS na szerokim wypada dużo lepiej, porównywałem także z 28-135 IS - pod względem ostrości ten KIT najostrzejszybr
    Ostatnio edytowane przez terry ; 20-12-2008 o 05:01

Domyślnie

Jako że jestem nowy na forum a to jest mój pierwszy post serdecznie wszystkich witam.
    Tydzień temu za swoje ciężko zarobione pieniądze kupiłem 450d z kitem is.
    Zdjęcia robione z is on wychodzą takie same jak bez is... U kolegi "grztus" który przeprowadzał taki mini test różnica była kolosalna. W związku z tym przedstawiam dwie fotki z takimi samymi parametrami jak u "grztus'a":

is off:

is on:

zdjecia robione z wyciągniętymi rękoma... 1/3 s iso400 f8

Dodam jeszcze ze jak sie przełączy na is on to troche ta stabilizacja sie rusze i bardzo cicho ją słychać
    Tylko serwis pozostał?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie na 1/3 s także wyjdą poruszone - tym bardziej że na wyciągniętych rękach - cudów nie ma, przy takim czasie IS już za wiele nie zdziała, proponuję test na 1/8 s - różnica powinna być widoczna

Domyślnie

Chyba sie bede musiał spotkać z kimś kto posiada owego kita i dopiero bede miał pewność bo jak na razie to wydaje mi sie ze cos jest nie tak...
    Ktoś z Warszawy chętny na jakis foto wypad?

sorry za OT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieter89 Zobacz posta
    dopiero bede miał pewność bo jak na razie to wydaje mi sie ze cos jest nie tak...
    is to nie statyw.. on pomoze Ci utrzymac czasy rzedu +/- 1/15s.. jesli myslisz ze czas ekspozycji mozna wydluzac w nieskonczonosc to niestaty jestes w bledzie.. w tym szkle stabilizacja da Ci jakies 2/2,5ev - nie jest to jakis super wynik..

terry dobrze Ci doradzil - zrob test na krotszych czasach zanim bedziesz ganial po miescie testowac inne kit'y

Uzależniony

Domyślnie

testy, jeśli już, to rób przy oku. IS nie jest służy do likwidowania delirki, tylko do delikatnej korekcji pochylenia obiektywu. Na delirkę od ISa znacznie lepsza będzie seta

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów