Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 161

Wątek: KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Ten pan napewno z Canona jest Tamron ze światłem 2.8 to chyba lapsze rozwiązanie niż "Mega KIT", chociaż kit kitowy ale zdjęcia robi a 17-55/2.8 IS USM to moje mażenia przez jakieś 2 lata
    A czy mógłbyś to przetłumaczyć na język polski - byłoby łatwiej o porozumienie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A czy mógłbyś to przetłumaczyć na język polski - byłoby łatwiej o porozumienie.
    "Akustyk jest z Canona bo namawia do kupna Canona.
    Tamron 17-50 2.8 lepszy niż Canon 18-55 IS.
    Za dwa lata kupię sobie 17-55 2.8 IS bo teraz mnie nie stać"

Uzależniony

Domyślnie

Dzięki, też miałem problemy ze zrozumieniem.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

http://www.saoner.it/dblog/articolo.asp?articolo=22 - takie tam "porównanie " 18-55 is z T17-50 i 17-85 is

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Stałem się ostatnio posiadaczem tego kita IS. Na pierwszy rzut oka wygląda identycznie jak poprzednik, różnic w wadze też nie czuć. Postanowiłem jednak przetestować sprawność stabilizacji.
    IS spisuje się naprawdę nieźle, wykonałem kilka zdjęć porównawczych w tych samych warunkach z włączoną i wyłączoną stabilizacją, przedstawiam jedną parę (40mm, ISO 400, F8, 1/3 sec, żeby było trudniej: ręce wyciągnięte mocno do przodu):
    IS off:

IS on:

Domyślnie

czy Twoim zdaniem jest znacząca różnica w jakości zdjęć w porównaniu z kitem? planuję kupić tego 18-55 IS i się zastanawiam czy są jeszcze jakieś plusy poza stabilizacją

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Nie bardzo mogę odpowiedzieć na twoje pytanie, gdyż jednocześnie przesiadłem się z 350d na 40d i różnica w jakości zdjęć, choć naprawdę spora, może wynikać również z lepszego korpusu.
    Postaram się pożyczyć w piątek korpus 350d wraz ze starym kitem i przetestować go z 18-55 IS, wtedy będę miał jakieś porównanie.

Krzysztofmalicki
    Guest

Smile 18-55 is

witam tez jestem ciekaw jak wypadnie a przy okazji co myslicie o signie 18-50 f-2,8 i canonie 17-85 is pozdrawiam wszystkich uzytkowników

Domyślnie

Ja jestem w pełni zadowolony z tego obiektywu!! Polecam każdemu Kilka fotek moich bez żadnych edycji, najwyżej kadrowanie, można znaleźć tutaj: http://hell-is-empty.blogspot.com/

Również myślałem nad canonem 17-85IS, ale cena i widoczne bardzo aberacje mnie zniechęciły, wybrałem mniejszy koszt, dokupiłem teraz tylko Canona 50 1.8 by mieć również obiektyw z dobrym światłem do róznych sytuacji

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam zamiar wymienić kita na wersję z IS
    jak na razie cena na poziomie 650-700

[EDIT: na allegro nowe po ~500.. ]

czekać aż 40d-owcy zaczną sprzedawać czy kupować?..
    [chociaż nie sądze by chcieli się pozbywać szkła z IS]

[sugestii kupna innych szkieł się już nasłuchałem więc dziekuję]

in film we trust

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów