Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.
Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.
no....
np. 17-55/2.8 IS, bezkonkurencyjny pod wzgledem mozliwosci i jakosci zoom standardowy do cropa
70-200/4 IS, ktory w tej cenie kompletnie zamiata i nie ma zadnej realnej konkurencji w innych systemach
18-55 IS, ktory przy calej swojej plastikowosci ma rozdzielczosc, jaka budzetowe zoomy w innych systemach moga w folderach ogladac
moze nie przesadzajmy z tymi okresleniami
a zobaczcie to:
http://pliki.optyczne.pl/sig18-200OS_fot13.jpg
konkurencja nie śpi, więc canon musi wprowadzać udane plastikowe zoomy
miałem tą sigmę na dwa dni i muszę powiedziec, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony!!! chyba będzie to mój spacerowy mega zoom..
A moze nie warto zawracac sobie glowy zwyklym kitem , tylko kupic inny obiektyw? Co mi polecicie do 900zl i zeby mogl tym obiektywem robic zdjecia na codzien, nie planuje narazie profesjonalnej zabawy tylko amartorsko.
Aparat pod ktory bede to podbinal to 350D, wolalbym nowy obiektyw a ma mi on sluzyc na codzien, bo nie mam jak narazie okreslonej dziedziny do fotografowania
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner