Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Wątek: KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?

Mieszany widok

Domyślnie

Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Odnosze wrażenie że ludzie z Canona zamiast robić obiektywy to odwalą byle co i chwalą później na forum:smile: . Wolę poczekać trochę i kupić jasnego tamrona.
    no....
    np. 17-55/2.8 IS, bezkonkurencyjny pod wzgledem mozliwosci i jakosci zoom standardowy do cropa
    70-200/4 IS, ktory w tej cenie kompletnie zamiata i nie ma zadnej realnej konkurencji w innych systemach
    18-55 IS, ktory przy calej swojej plastikowosci ma rozdzielczosc, jaka budzetowe zoomy w innych systemach moga w folderach ogladac

moze nie przesadzajmy z tymi okresleniami
    www albo tez flickr

Domyślnie

a zobaczcie to:

http://pliki.optyczne.pl/sig18-200OS_fot13.jpg

konkurencja nie śpi, więc canon musi wprowadzać udane plastikowe zoomy
    miałem tą sigmę na dwa dni i muszę powiedziec, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony!!! chyba będzie to mój spacerowy mega zoom..

Chiro
    Guest

Domyślnie

A moze nie warto zawracac sobie glowy zwyklym kitem , tylko kupic inny obiektyw? Co mi polecicie do 900zl i zeby mogl tym obiektywem robic zdjecia na codzien, nie planuje narazie profesjonalnej zabawy tylko amartorsko.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chiro Zobacz posta
    A moze nie warto zawracac sobie glowy zwyklym kitem , tylko kupic inny obiektyw? Co mi polecicie do 900zl i zeby mogl tym obiektywem robic zdjecia na codzien, nie planuje narazie profesjonalnej zabawy tylko amartorsko.
    no tak, ale okresl tematyke.

do 900zl mozesz kupic w dobrym stanie Tamrona 28-75/2.8. jezeli to jest cyfra a brak szerokiego kata nie bedzie problemem, to fantastyczny obiektyw. a do analoga to juz w ogole mega wypas
    www albo tez flickr

Chiro
    Guest

Domyślnie

Aparat pod ktory bede to podbinal to 350D, wolalbym nowy obiektyw a ma mi on sluzyc na codzien, bo nie mam jak narazie okreslonej dziedziny do fotografowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no....
    np. 17-55/2.8 IS, bezkonkurencyjny pod wzgledem mozliwosci i jakosci zoom standardowy do cropa
    70-200/4 IS, ktory w tej cenie kompletnie zamiata i nie ma zadnej realnej konkurencji w innych systemach
    18-55 IS, ktory przy calej swojej plastikowosci ma rozdzielczosc, jaka budzetowe zoomy w innych systemach moga w folderach ogladac

moze nie przesadzajmy z tymi okresleniami
    Ten pan napewno z Canona jest Tamron ze światłem 2.8 to chyba lapsze rozwiązanie niż "Mega KIT", chociaż kit kitowy ale zdjęcia robi a 17-55/2.8 IS USM to moje mażenia przez jakieś 2 lata

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Ten pan napewno z Canona jest Tamron ze światłem 2.8 to chyba lapsze rozwiązanie niż "Mega KIT", chociaż kit kitowy ale zdjęcia robi a 17-55/2.8 IS USM to moje mażenia przez jakieś 2 lata
    A czy mógłbyś to przetłumaczyć na język polski - byłoby łatwiej o porozumienie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A czy mógłbyś to przetłumaczyć na język polski - byłoby łatwiej o porozumienie.
    "Akustyk jest z Canona bo namawia do kupna Canona.
    Tamron 17-50 2.8 lepszy niż Canon 18-55 IS.
    Za dwa lata kupię sobie 17-55 2.8 IS bo teraz mnie nie stać"

Uprawnienia umieszczania postów