Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: jaki obiektyw ???(pytanie amatora)

Widok wątkowy

dob12
    Guest

Domyślnie

wielkie dzięki za tak liczne wypowiedzi wiem ze canon to marka i swa cene ma ;-) jeszce jedno pytanko jakto jet ztym zoomem wlasciwie ten S 50-500 ma 10x czyli dziesieciokrotne przyblizenie czy dobrze rozumiem ?? a taki 100-400 to ile ma 4x tylko jesli przyjac ze obiektyw standart ma 50mm a ten 100-400 jest w zeczywistosci 8x razy mocniejszy czyli
    przyblizenie powinno wynosic jakie 8x tylko czy ja dobrze rozumuje moze ktos wyjasni
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jak chcesz sample z 50-500 to pisz - uzywam od roku i jestem zadowolony.. sprawdzila sie w roznych "okolicznosciach przyrody" i jedyne wady jakie czasem daja sie odczuc to waga (w razie czego monopod i po problemie) i swiatlo na dlugim koncu ktore mogloby byc ciut lepsze..

co do niektorych postow ze "tylko canon" - na tym forum panuje taka tendencja ze duza czesc osob dyskutujacych o szklach najczesciej tylko o nich czytala i jest to wiedza czysto teoretyczna.. dodatkowo w.w. sigmy zostaly zjechane ze wzgledu na swiatlo, co jest o tyle dziwne ze wspominane sie tu szkla C sa ciemniejsze od np S 100-300
    wielkie dzieki wlasnie przegladalem fotki i są ok wiec piszesz ze szkiełko jest spoko a jesli chodzi o sport i mecze da rade monopod zamiast stabilizatora
    Ostatnio edytowane przez dob12 ; 22-11-2007 o 22:03 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów