Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: stalka do 350D

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Dopiero potem kup 50mm jak zobaczysz. Jak ktos wyzej napisal to jest taki obiektyw portretowy... Mi on najbardziej jak sie okazalo to pasuje na polce albo jako soczewka do makro niz na aparacie Swiatlo i glebia jest super, ale jest to za dlugie albo za krotkie do tego do czego normalnie stosuje aparat i praktycznie tego nie przykrecam.

Ja teraz przymiarki robie do zmiany piecdziesiatki na "standard" albo minimalnie szerzej, czyli okolo 30mm ktore po cropie da cos w okolicach 50mm. Takie szklo jest zdecydowanie bardziej uniwersalne do dslr'a moim zdaniem.
    Byc moze i tak... ale ja uwielbiam swoja 50/1.4. Ma zastosowanie imprezowe (choc w pomieszczeniach jest wasko wiec trzeba troche pokombinowac z kadrem) i reportazowe. Na ulicy spisuje sie swietnie - maly, lekki, prawie niewidoczny. Pewnie ze raz jest za dlugi a raz za krotki, ale w koncu to stalka wiec zmusza do kombinowania i ruchu. Powiedzialbym ze jest to jeden z najczesciej uzywanych z moich obiektywow.

Niemniej jednak czekam na szczegolowy test Sigmy 30mm f/1.4

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Niemniej jednak czekam na szczegolowy test Sigmy 30mm f/1.4
    a wlasnie mialem zapytac o sigme, masz jakies linki do tego szkielka, ja i tak musze jeszcze czekac na przyplyw gotowki

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sigma tej Sigmy (30mm f1.4) jeszcze nie wypuscila, wiec na testy jeszcze przyjdzie troche poczekac. Wyglada jednak obiecujaco... A co wyjdzie to zobaczymy... Mam nadzieje ze nie bedzie kosztowala za duzo

http://sigmaphoto.com/lenses/lenses_...00&navigator=6
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

wyglada "pysznie" HSM, oby cena byla jakas zjadliwa i jakosc zadowalajaca, jakos tak sie przyzwyczailem do bezglosnej pracy w S1 IS, ze teraz chyba tylko na szklach USM/HSM bede mogl jechac

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów