BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
WItam też kupiłem zaminnik na Allegro i tez śmiga bez problemu.
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
no to ja sie pochwalę, jakiś czas temu kupiłem ten kabelek ale że jak zwykle za krótki to dałem znajomemu elektronikowi żeby mi go przedłużył wg mojego po pomysłu i tak: tam gdzie jest kawałek nieposkręcanego wstawił wtyczki (męski i żeński) coś podobnego jak stare Din-y (ale nie te typowe) tylko jak sie okazało 6-cio pinowe (bo tam jeszcze taka blaszka jest) i wszystko oki no i do tego kabelek piękny 6-cio żyłowy linka w ekranie, zaszalełem i kupiłem 5m też z tekimi wtykami i śmiga jak zwariowany, jak potrzebuje sie pobawić to zapinam kabel i działa idealnie cała automatyka a jak nie to wypinam, spinam raem tylko krótki i jak ta lala, także jak ktoś chce to 5 metrów spokojnie hihi pozdrawiam.
www.pbase.com/adobija
w takim razie mam duzego pecha :/
kupiłem ten kabel, działał kilka miesięcy do początku lutego, odesłałem go do foto-tip'a na szczęście bez problemu wymienili na nowy i miałem go od początku marca mniej więcej
wczoraj go używałem i znowu powoli przestawał działać (nie wyzwalał za każdym razem) a dzisiaj już w ogóle nie chce wyzwolić :/ nie wiem o co chodzi ale napisałem do fototipa maila z proźbą o zwrot kasy za kabel.
i tak będę ściągał obiektyw ze stanów albo z hongkongu więc wole dopłacić i kupić oryginalnego oc-e3 i mieć pewność że będzie działał!
W 50 poście tego wątku napisałem że działa bez zarzutu ale muszę to odwołać, po ostatniej przygodzie nie założę go chyba już nigdy. Najpierw po podpięciu nie widział lampy wcale, a jak już ją zobaczył to w wizjerku 5d nastała światłość, wszystkie zielone cyferki strasznie się rozświeciły. Prawdopodobnie przewód powoduje jakieś zawarcie czy grom wie co. Dawno temu poprzysięgłem że nigdy więcej szkieł innych od Canona, widzę że tyczy to się też innych zamienników.
Hej wie ktoś może gdzie można teraz dostać taki kabelek? bo nigdzie nie widze, a w sklepach internetowych mówią że nie mają na razie w magazynie.
Witam, chciałbym sie zapytać i jak tam z tymi kablami jest??
rozumiem, że najbardziej newralgiczny punkt tego kabla to połączenie lampy z kostką na kablu...
bo to się gnie w w ogóle.
czy nie można tego spiąć takim paskiem (plastikowym) zaciskowym żeby kabel wychodził jednak w prawą stronę (jeśli lampę chcemy trzymać w lewej dłoni)??
to wydaje mi się, że ma sens, bo spięty tak kabel nie ma szans ciągle się wyginać i naprężać w miejscu połączenia kabla z kostką do lampy, dzięki czemu luty nie puszczą (przynajmniej w tym najdelikatniejszym miejscu)
czy ktoś próbował coś takiego??
bo chętnie bym kupił taki kabel... ale nie chce w błoto wyrzucić 85zł... niby niewiele, ale zawsze coś...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko
Daj sobie spokój z tymi oferowanymi przez naszych importerów, to złom.
Na ebay'u można kupić oryginał ale z logo jakiejś dziwnej firmy. Zaznaczam, jest to oryginał i za jakieś 90-120 złotych.
Moja podróbka działa od kilku miesięcy bez zarzutu.
Potwierdzam. Podróbka z foto-tipa, już 10 miesięcy służy mi wiernie.
Wykorzystywana średnio 1/tydzień.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa