Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: "Made in Japan" - co to znaczy?

Domyślnie

QBUŚ zobacz ... ty jesteś Made in Poland i jak to, idac Twoim tokiem myślenia, świadczy o Tobie? (mam nadzieję że nie byłeś dopasowywany młotkiem) sorki za żart ale czytając topic nie mogłem się powstrzymać.

Tak całkiem serio to zastanów się jaki jest udział ludzki w przypadku produkcji Canona? Myślisz , że chińczycy/japończycy dłubia swoimi małymi raczkami przy sprzęcie? śmiem podejżewać że udział czynnika ludzkiego ogranicza się do wyrywkowej kontroli (o ile ta nie jest z automatu przeprowadzana przez roboty), serwisowania robotów, i pakowania do kontenerów sprzętu, oraz do zabaw księgowych. Wszystkie maszyny niezależnie czy w chinach , czy w Japonii czy w Pcimiu dolnym są od tego samego producenta i działają identycznie, co więcej nie masz żadnej gwarancji czy maszyna w Japonii nie robi akurat żadnego błędu.

Składanie młotkiem pozostawię bez komentarza...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ostatnio Chiny podnoszą jakość swoich wyrobów. Już od jakiegoś czasu "Made in China" nie jest synonimem tanizny która szybko się zepsuje.

Poza tym bez względu na kraj są serie udane i nieudane produktów. Zdaje się że jakiś czas temu były wymieniane baterie w laptopach - wybuchały, i były "made in Japan". Wcześniej to samo było z akumulatorami z Chin i Tajwanu (który też jest w Chinach )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Ostatnio Chiny podnoszą jakość swoich wyrobów. Już od jakiegoś czasu "Made in China" nie jest synonimem tanizny która szybko się zepsuje.

Poza tym bez względu na kraj są serie udane i nieudane produktów. Zdaje się że jakiś czas temu były wymieniane baterie w laptopach - wybuchały, i były "made in Japan". Wcześniej to samo było z akumulatorami z Chin i Tajwanu (który też jest w Chinach )
    Tylko i wyłącznie zdaniem władz chińskich, bo cały świat traktuje to zupełnie inaczej. Powiedz Taiwańczykowi że ich kraj należy do Chin
    Niemniej jednak nie o tym chciałem. 1DmkIII jest produkowany w Japonii a i tak trafiła się felerna partia z źle działającym AF.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Tak całkiem serio to zastanów się jaki jest udział ludzki w przypadku produkcji Canona?
    nie pamiętam gdzie ale w sieci jest filmik o produkcji obiekywów canona. Przy składaniu elek było bardzo dużo majsterkowania małymi rączkami.

może ktoś ma link do tego filmiku?? A nawet filmików bo było chyba więcej niż jeden, pokazywały cały etap produkcyjny od wytopienia szkła do ostatecznego produkty.

część znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=_IdeW...eature=related
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 11-04-2008 o 09:41
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ale szkła też nie składa ludzik któremu po śniadaniu został pasztet między palcami. Robią to w sterylnych warunkach, w rękawiczkach na rękach i do tego składają to ludzie doświadczeni.

Domyślnie

Ale napisy "Made in Japan" czy też "Made in China" - to malują ręcznie tymi swoimi małymi łapkami , dlatego takie małe te napisy
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ciekawe czy ten chińczyk:
    http://www.nba.com/playerfile/yao_ming/
    też ma małe łapki
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kutno-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Tylko i wyłącznie zdaniem władz chińskich, bo cały świat traktuje to zupełnie inaczej. Powiedz Taiwańczykowi że ich kraj należy do Chin
    Tak celem uściślenia, bo jest trochę inaczej: Tajwan to nazwa wyspy (choć zwyczajowo mówi się tak również na państwo), oficjalna nazwa państwa to Republika Chińska. Rząd Republiki Chińskiej uznaje się za jedyną legalną władzę całego obszaru Chin (w tym obszaru Chińskiej Republiki Ludowej) i jeszcze na początku lat 70 ubiegłego stulecia reprezentował Chiny w ONZ. Ponieważ jednak od kilku dziesięcioleci wszyscy zaczęli wchodzić w tyłek Chińskiej Republice Ludowej, obecnie Republikę Chińską uznaje jedynie dwadzieścia kilka krajów.
    Tak więc wydaje mi się, że Tajwańczykowi (czyli Chińczykowi), można spokojnie powiedzieć, że jego wyspa należy do Chin, bo to są Chiny:-)
    Przepraszam za małe wtrącenie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TriPolis Zobacz posta
    Tak celem uściślenia, bo jest trochę inaczej: Tajwan to nazwa wyspy (choć zwyczajowo mówi się tak również na państwo), oficjalna nazwa państwa to Republika Chińska. Rząd Republiki Chińskiej uznaje się za jedyną legalną władzę całego obszaru Chin (w tym obszaru Chińskiej Republiki Ludowej) i jeszcze na początku lat 70 ubiegłego stulecia reprezentował Chiny w ONZ. Ponieważ jednak od kilku dziesięcioleci wszyscy zaczęli wchodzić w tyłek Chińskiej Republice Ludowej, obecnie Republikę Chińską uznaje jedynie dwadzieścia kilka krajów.
    Tak więc wydaje mi się, że Tajwańczykowi (czyli Chińczykowi), można spokojnie powiedzieć, że jego wyspa należy do Chin, bo to są Chiny:-)
    Przepraszam za małe wtrącenie...
    za wikipedią i owszem Ja mówię co mówią Tajwańczycy o sobie. Oni sami nie uzywają nazwy Republika Chińska tylko właśnie Tajwan, ale to już mało istotne.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Zbuntowana prowincja. :] W realu jedynie Chiny nie uznają niezalezności Tajwanu.

Co nie zmienia faktu, że wszędzie mogą być super egzemplarze, i wszędzie totalna kicha. Takze w Japonii. O jeden kieliszek sake za dużo i przy taśmie montażowej zgubi się jakaś śrubka.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów