Zobacz wyniki ankiety: Który jest najlepszy?

Głosujących
65. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Filtr polaryzacyjny - trudny wybór

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sztajgierek Zobacz posta
    Całkowicie?
    Stopien polaryzacji zalezy od kilku rzeczy.Np. od kąta wzgledem swiatla [najlepiej 90 stopni],od dokladnosci ustawienia samego filtra,od rodzaju materialu ktory odbija ,od jakosci filtra,pewnie jeszcze od czegoś.Dla załozenia że to odbicie w szybie w swietle dziennym-całkowicie.B.przydatne w muzeach dla pstrykania eksponatów w gablotach.Dno czystych strumieni i jezior itp.
    Pozdrawiam.:smile:
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2007 o 14:22

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sztajgierek Zobacz posta
    W tym przedziale cenowym mieści się B+W POL CIR MRC. Czy ten model może konkurować z powyższymi?
    IMHO może.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Witam ! Dziś i ja stoję przed dylematem. W najbliższym czasie robie zamówienie ze sklepu cyfrowe.pl i chciałbym odrazu kupić tam filtr. Zastanawiam się nad tymi trzema:
    1.http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hoya-f...1-digital.html
    2.http://www.cyfrowe.pl/aparaty/marumi...77-mm-wpc.html
    3.http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-filtr...l-c-77-mm.html

czy może dołożyć te 100zł, i kupić :
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/marumi...super-dhg.html ?

Filtr ma być używany z C24-105 pod 500D. Nie wiem, czy różnica wyższa cena->wyższa jakość jest tak duża,żeby dopłacać 100zł

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Mam Marumi Super DHG, a wcześniej miałem Hoya PRO 1 Digital - porównując je ze sobą uważam, że tą stówkę warto dorzucić.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Początki nałogu

Domyślnie

a nie lepiej tutaj zamówić http://marumi.eu/index.php/marumisuperdhgcpl77.html ten filtr za normalną cenę bo tyle on powinien kosztować ja dałem 320 zł za niego 10 miesięcy temu, a ten co podałeś w linku marumi cpl dhg pro jest nowym filtrem również ma 10 powłok DHG i pierścień wykonany z mosiądzu i jeśli już to lepiej jego kupić bo nie różni się od tego super niczym prócz pierścienia tym bardziej jak chcesz wszystko zamowić na cyfrowe.pl. Ten sklep ma wysokie cenny o czym chyba się przekonałeś bo na filtrze widzisz jaka różnica jest a tym bardziej jak zamówisz wiele rzeczy to zrobi większą sume. Warto szukać i porównywać ceny bo różnice są spore. Lepiej zamówić osobno i wyjdzie Cie o wiele taniej bo 102 zł różnicy to jest dużo na tym samym filtrze.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 11-07-2012 o 11:51

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Faktycznie,ceny mają dobre...a sklep zaufany? Na nikoniarzach pisali o nich pozytywnie,ale to były tylko dwa posty i to sprzed roku...

Początki nałogu

Domyślnie

Opinii może być mało bo nie ma za dużego wyboru w tym sklepie mowa o obiektywach tylko tamrony a canona żadnego, więc pewnie dlatego mało osób o nim też wie bo mało popularny.
    Nie znam akurat tego sklepu, ale nie powinno być z nim żadnych problemów. To jest sklep stacjonarny na alejach jerozolimskich w Wawie jak i również internetowy to raczej nie będzie żadnych przekrętów. Zamów najlepiej za pobraniem i otworzysz jak zapłacisz i sprawdzisz czy sie wszystko zgadza. Ja bym tak zrobił zamawiając pierwszy raz w sklepie zresztą najlepiej zamawiać za pobraniem zawsze i otwierać paczki od razu. Jeśli tylko filtr tam będziesz kupował to dużego ryzyka nie będzie. Zadzwoń do nich i wypytaj jak coś czy jest dostępny ten filtr. A jak zakupisz to będziesz już wiedział czy jest zaufany
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 13-07-2012 o 13:36

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Opinii może być mało bo nie ma za dużego wyboru w tym sklepie mowa o obiektywach tylko tamrony a canona żadnego, więc pewnie dlatego mało osób o nim też wie bo mało popularny.
    Może nie wprowadzaj w błąd? Są Canony i nie tylko, wcale nie jakiś tragiczny wybór.

Co do sklepu: kupowałem od nich 50/1.8 i byłem bardzo zadowolony, przy odbiorze osobistym nie było problemu żeby zrobić sample, udostępnili mi statyw i przestrzeń do rozłożenia aparatu i laptopa. Cena wtedy też nie była jakaś tragiczna. Jedyna rzecz: doliczają chyba 2% do płatności kartą (chyba że od tego czasu przestali), stąd też lepiej mieć gotówkę.

Co do filtra ja na 70-200/2.8 kupiłem Marumi DHG (bez super) i jak jestem bardzo zadowolony z efektów. Z tym że to klasa filtrów o stówkę tańszych, więc Ciebie olek.tbg pewnie nie zainteresują. Ale Super DHG widzę jest w Rimexie w całkiem przystępnej cenie (Rimex z własnego doświadczenia też mogę polecić).
    20D &
    C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L

Początki nałogu

Domyślnie

nie wprowadzam nikogo w błąd bo na stronie nie ma obiektywów żadnych canona tylko tamrony, sprawdź sobie sam jak nie wierzysz być może w sklepie stacjonarnym mają, ale ja o sklepie internetowym cały czas pisałem bo tylko poprzez ten sklep raczej forumowicz olek.tbg będzie kupował. Chodziło w porównaniu z innymi sklepami że jest mały wybór co widać jak się wejdzie na ich strone. Filtry marumi dhg bez super różnią się tym że nie mają 2 powłok wpc (czyli hydrofobowe i lepiej się je czyści) tylko posiadają 8 jonowych powłok antyodblaskowych.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 13-07-2012 o 16:35

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zdecydowanie Marumi Super DHG, jeśli chcesz taniej to Marumi DHG - świetne filtry - pięknie wyciągają granat nieba oczywiście w odpowiednich warunkach

najlepiej jest od razu kupować wersję slim/wide, bo jest bardziej przyszłościowa - jak kupisz coś szerszego to będziesz potrzebować cienkiej oprawki /takie mają właśnie M Super DHG i DHG/

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów