O ten cień i w ten deseń, tylko niestety też ciutek widać ślady korekcji, zarówno w przypadku yogiego jak i heńka, ale kierunek jest dobry![]()
O ten cień i w ten deseń, tylko niestety też ciutek widać ślady korekcji, zarówno w przypadku yogiego jak i heńka, ale kierunek jest dobry![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
tego w minutkę się nie da dokładnie zrobić..
Heniek
Wiem, że nie da się szybko tylko, że własnie chodzi mi bardziej o metodę bo stemplowania próbowałem już niemal pixel po pixelu i też było nie halo
Teraz wystarczy dłużej podłubać tą samą metodą. Samo niestety się nie zrobi i bez wieeeeelu, wieeeeelu clicków nic nie zdziałasz
Moja metoda to: nowa warstwa, patch tool, levele, HUE/Saturacja i na to wszystko maska... Powtarzasz tak do perfekcji. Na koniec ew. jakiś drobny USM proponuję. Da się.
A... i jeszcze jedno. Zawsze będziesz widział że to zdjęcie było poprawiane bo widziałeś je "przed". Pokaż je komuś "z zewnątrz". Na 100% nie zauważy poprawki.![]()
nie bardzo orientuję się o który cień Ci chodzi, ja tam widzę sam makijaż, ale na cienie to najlepiej używać stempla o kryciu 40 - 50% (zależnie od przykładu) o ustawieniu mode: na lighten. Chyba że chodzi Ci o tą czarną kropę pomiędzy kącikiem oka a nosem - jeśli chodzi o to to tu cudów niema "tradycyjnymi" metodami tego nie usuniesz, że tak powiem musiałbyś po prostu tam w jakiś sposób namalować ten kawałek skóry...
a takie cos:-)
Heniek
Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex
Troche tam jeszcze zostało cienia i tej dziwnej faktury ktora mi sie pojawila (ale to jest do naprawienia). Jutro mam kolo wiec nie mam za bardzo czasu by nad tym posiedziec.
Zreszta, nie za bardzo radze sobie w PSie:/
P.S. Cień wzdluz nosa tez mial zniknac?
Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 20-11-2007 o 23:29
O Hubert01 to jest własnie mniej więcej to o co kaman. Nie męczę Cię skoro masz kolosa ale jak byś miał jutro chwilkę to please napisz wmiarę jak dla głąba jaktego dokonałeś.