Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Przełączanie aktywnych nastaw wraz z profilem robi się wyłącznie spod ColorNavigatora. Wynik dE około 5 jest zupełnie normalny, szczególnie w cieniach. Laptopa można kalibrować czymkolwiek.
Tom1 skalibrowałam laptopa programem załączonym do urządzenia ColorMunki, udało się uzyskać lepszy efekt, jednak zmiany po kalibracji nie zostają zapisane.
Po kalibracji mam opcję porównania efektów z przed i po:

Widać, że jest lepiej, jednak po zapisaniu profilu i zamknięciu programu kolorystyka na laptopie powraca do pierwotnej wersji:

Sprawdzam w opcjach, teoretycznie stworzony profil został przypisany do monitora, jednak dlaczego nie jest wyświetlany? (Podświetlony na niebiesko, domyślny profil to właśnie ten z kalibracji ColorMunki).

Dodam, że przy kalibracji tego lapka, odłączyłam Eizo od komputera, ponieważ wyskakiwał mi taki monit:

Nie wiem o co chodzi, ale nie chciałam popsuć skalibrowanych ustawień Eizo, więc wybrałam "Reset", odłączyłam Eizo i kalibrowałam laptopa.

Proszę podpowiedzcie jak uaktywnić profil skalibrowanego laptopa? Czy te dwa programy (ColorNavigator i ColorMunki) gryzą się w jakiś sposób ze sobą? Dlatego też pytałam wcześniej o opcję odinstalowania pierwszego programu przed instalacja drugiego. No ale jeśli profile wczytujemy z jego poziomu to chyba tędy się nie da. W czym problem i jak mogę sobie z nim poradzić?