Strona 335 z 378 PierwszyPierwszy ... 235285325333334335336337345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 341 do 3 350 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

A na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze (odbieram w sklepie)? Poprzednio kupowałem Eizo S1931 i rozpakowywałem w domu - obecnie ma ok. 9000 godzin i jest igła. Czy przy tej klasie sprzętu nie ma się czego obawiać? Dzięki z góry za rady...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Regis Zobacz posta
    Przepraszam jeśli mi umknęło uwagi, ale nie mam siły czytać ponad 300 stron, mimo że jestem trochę w rozpaczy. Aktualnie jestem w trakcie finalizowania zakupu monitora EIZO FlexScan S2243W wraz z dedykowanym kalibratorem EasyPIX. Jednak fachowcy także z tego forum twierdzą że pierwszą kalibrację tego monitora (o ile dobrze zrozumiałem) trzeba poprzedzić spektrometrem. Czyli krótko mówiąc pierwszą kalibrację muszę zlecić z pózniejszymi sobie poradzę. Ale konia z rzędem temu kto znajdzie mi w Trójmieście firmę która to zrobi. Dlatego jeśli ktoś zna firmę lub kogoś komu moge to zlecić, bede wdzięczny za namiary.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jeszcze jedno, jestem pstrykaczem amatorem, niemiej chciałbym na ekranie monitora oglądać coś zbliżonego do wydruku z labu lub drukarki i prosze nie kazać definiowć terminu "zbliżony" :-)
    http://www.skanuj.pl/index.php?page=home Nie wiem jak z jakością usług(nie korzystałem) , to prawdopodobnie jedyna firma oferująca takie usługi w Trójmieście(kalibracji nie ma w ofercie ale proszę zadzwonić).
    Pozdrawiam
    Konika proszę zatrzymać nie mam dla niego miejsca:-D

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mam nielada problem z okiełzaniem mojego monitora (Eizo S2433W) z nowym MacBookPro. Komplet podłączam za pomocą kabla MiniDisplayPort <-> DisplayPort. System to najnowszy Snow Leopard.

Otóż, jeżeli używam obu ekranów LCD to wszystko jest OK, natomiast jeżeli chcę użyć tylko ekranu LCD (zamykam klapę od MBP) to mam problem z kolorami. Ogólnie wszystko jest mocno dokolorowane, widzę to choćby po tym forum gdzie zamiast niebieskich belek, mam bardziej morskie. Profile kolorów do Eizo wgrane, zresztą jak włączone są oba wyświetlacze to pokazuje poprawnie.

Czy ktoś spotkał się z tym problemem?

Dodam, że ten sam monitor podpięty do Mac Mini wyświetla kolory poprawnie, aczkolwiek zauważyłem, że np. przełączenie źródła na monitorze na inne (mam drugi komputer na DVI), a następnie powrót do Maca skutkuje, że programy mają dokładnie takie podkolorowane kolory. Pomaga wtedy zamknięcie aplikacji (np. Safari) i ponowne uruchomienie.
    Tutaj jednak ten sposób nie pomaga

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dzięki Panowie

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mam nielada problem z okiełzaniem mojego monitora (Eizo S2433W) z nowym MacBookPro. Komplet podłączam za pomocą kabla MiniDisplayPort <-> DisplayPort. System to najnowszy Snow Leopard.

Otóż, jeżeli używam obu ekranów LCD to wszystko jest OK, natomiast jeżeli chcę użyć tylko ekranu LCD (zamykam klapę od MBP) to mam problem z kolorami. Ogólnie wszystko jest mocno dokolorowane, widzę to choćby po tym forum gdzie zamiast niebieskich belek, mam bardziej morskie. Profile kolorów do Eizo wgrane, zresztą jak włączone są oba wyświetlacze to pokazuje poprawnie.

Dodam, że ten sam monitor podpięty do Mac Mini wyświetla kolory poprawnie, aczkolwiek zauważyłem, że np. przełączenie źródła na monitorze na inne (mam drugi komputer na DVI), a następnie powrót do Maca skutkuje, że programy mają dokładnie takie podkolorowane kolory. Pomaga wtedy zamknięcie aplikacji (np. Safari) i ponowne uruchomienie.
    Tutaj jednak ten sposób nie pomaga
    a jak system wygląda w trybie sRGB monitora? a jak programy obsługujące CMS?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    System jak widać nie podpina właściwego profilu. Proponuję sprawdzić czy ponowne podpięcie coś zmieni.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Jest! Nec PA241W...
    Pytanie - da się tę niebieską diodę LED wyłączyć żeby nie świeciła?

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Da się. Wchodzisz w menu, zakładka RGB, Advanced Settings, Zakładka numer 6, pozycja LED BRIGHTNESS, ustawiasz zadaną wartość na 0%. Możesz sobie też zmienić kolor jakby co
    Pozdrawiam, Krzysztof

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

KrzysiekT dziękuję. Wyłączyłem!!! dzięki Tobie... A monitor jest zacny... aż żałuję że się wcześniej nie zdecydowałem

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Warto, warto zdecydowanie Swój kupiłem 21.10.10, czyli jakieś 7 miesięcy temu, wyświecone ma 2269 godzin, czyli średnio siedzę po 11 godzin przy monitorze codziennie. Przeznaczenie to tworzenie stron www + obróbka zdjęć.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Strona 335 z 378 PierwszyPierwszy ... 235285325333334335336337345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów