A na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze (odbieram w sklepie)? Poprzednio kupowałem Eizo S1931 i rozpakowywałem w domu - obecnie ma ok. 9000 godzin i jest igła. Czy przy tej klasie sprzętu nie ma się czego obawiać? Dzięki z góry za rady...
A na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze (odbieram w sklepie)? Poprzednio kupowałem Eizo S1931 i rozpakowywałem w domu - obecnie ma ok. 9000 godzin i jest igła. Czy przy tej klasie sprzętu nie ma się czego obawiać? Dzięki z góry za rady...
http://www.skanuj.pl/index.php?page=home Nie wiem jak z jakością usług(nie korzystałem) , to prawdopodobnie jedyna firma oferująca takie usługi w Trójmieście(kalibracji nie ma w ofercie ale proszę zadzwonić).
Pozdrawiam
Konika proszę zatrzymać nie mam dla niego miejsca:-D
Mam nielada problem z okiełzaniem mojego monitora (Eizo S2433W) z nowym MacBookPro. Komplet podłączam za pomocą kabla MiniDisplayPort <-> DisplayPort. System to najnowszy Snow Leopard.
Otóż, jeżeli używam obu ekranów LCD to wszystko jest OK, natomiast jeżeli chcę użyć tylko ekranu LCD (zamykam klapę od MBP) to mam problem z kolorami. Ogólnie wszystko jest mocno dokolorowane, widzę to choćby po tym forum gdzie zamiast niebieskich belek, mam bardziej morskie. Profile kolorów do Eizo wgrane, zresztą jak włączone są oba wyświetlacze to pokazuje poprawnie.
Czy ktoś spotkał się z tym problemem?
Dodam, że ten sam monitor podpięty do Mac Mini wyświetla kolory poprawnie, aczkolwiek zauważyłem, że np. przełączenie źródła na monitorze na inne (mam drugi komputer na DVI), a następnie powrót do Maca skutkuje, że programy mają dokładnie takie podkolorowane kolory. Pomaga wtedy zamknięcie aplikacji (np. Safari) i ponowne uruchomienie.
Tutaj jednak ten sposób nie pomaga![]()
Dzięki Panowie
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Jest! Nec PA241W...
Pytanie - da się tę niebieską diodę LED wyłączyć żeby nie świeciła?
Da się. Wchodzisz w menu, zakładka RGB, Advanced Settings, Zakładka numer 6, pozycja LED BRIGHTNESS, ustawiasz zadaną wartość na 0%. Możesz sobie też zmienić kolor jakby co![]()
Pozdrawiam, Krzysztof
KrzysiekT dziękuję. Wyłączyłem!!! dzięki Tobie... A monitor jest zacny... aż żałuję że się wcześniej nie zdecydowałem![]()
Warto, warto zdecydowanieSwój kupiłem 21.10.10, czyli jakieś 7 miesięcy temu, wyświecone ma 2269 godzin, czyli średnio siedzę po 11 godzin przy monitorze codziennie. Przeznaczenie to tworzenie stron www + obróbka zdjęć.
Pozdrawiam, Krzysztof