Strona 315 z 378 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję, to wyjaśnia sprawę - trzeba zbierać pieniążki na coś w tym rodzaju
    W tej chwili wolę kolor ze starego 17" CRT (po kalibracji) niż z LCD'ka tylko nieznacznie lepszego niż market.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Można prosić o potwierdzenie tego?
    W specyfikacji technicznej nie mam nic na temat maksymalnego obciążenia prądowego dla złącza USB.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Witam!

Mam pytanko: nie mogę niczego znaleźć na temat matrycy SVA - co to za twór? Ma to jakiś związek z PVA? Np. opis tego monitora na stronie - http://www.agito.pl/monitory-lcd/sam....0.414296.html - "Typ matrycy SVA", ludzie w opiniach piszą o PVA, a na stronie producenta - http://www.samsung.com/pl/consumer/p...il&tab=feature - jest napisane z kolei, że to cPVA... Jak mam to rozumieć?

Pozdrawiam!
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Jak mam to rozumieć?
    Chodzi o "odchudzoną" wersję wyświetlacza, o zdegradowanych parametrach i trwałości.

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

aha, czyli takie PVA dla ubogich ale czekaj... Ty teraz piszesz o SVA czy cPVA? W każdym razie... lepsze to będzie do amatorszczyzny fotograficznej, od cudnych LED z dekoderami tv za 8stówek?
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Z oznaczeniem SVA się nie spotkałem, a we wszystkich tanich monitorach jest cPVA, ePVA itp. Nie wykluczam innych oznaczeń, ale wszak to marketing wymyśla więc wszystko jest możliwe.

Ja wiem czy lepsze od masówki? To przecież też masówka. Choć na upartego szukając dobrych stron, kąty widzenia na pewno lepsze, ale liniowość taka sama jak TN.

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

apropos kątów widzenia - http://www.youtube.com/watch?v=VyKE1...ailpage#t=267s tutaj dobrze to widać. No tak, czegóż można się spodziewać po sprzęcie za 600 pln...

Dzięki za odpowiedź, spokojnego wieczoru

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Przymierzam się do kupna monitora który będzie podpięty do laptopa w celu obrabiania zdjęć w PS i Camera Raw. Chcę kupić coś w miarę taniego. Z tego co już się orientowałem to dobre opinie zbiera Dell 2209wa jeśli nie on to jeszcze rozważam ACER V223HQBOb. Czy ktoś miał styczność z tymi monitorami? Acer to najtańszy jaki udało mi się znaleźć ale ma tylko połączenie analogowe VGA. Czy przy obróbce zdjęć dużą różnicę robi podłączenie cyfrowe przez DVI? Inna sprawa jeśli zdecydowałbym się na della w laptopie mam tylko wyjście HDMI więc czy połączenie kablem DVI - HDMI będzie poprawnie działać?
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Chodzi o "odchudzoną" wersję wyświetlacza, o zdegradowanych parametrach i trwałości.
    "Zdegradowanej trwałości"? Z całym szacunkiem - można prosić o źródło tej rewelacji?

Ekonomiczne wersje wyświetlaczy xVA/IPS mają tańsze filtry RGB, przez co nadają się jedynie na panele o normalnym gamucie (~sRGB). Często też (acz nie jest to regułą) są to panele 6bit + FRC.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Przymierzam się do kupna monitora który będzie podpięty do laptopa w celu obrabiania zdjęć w PS i Camera Raw. Chcę kupić coś w miarę taniego. Z tego co już się orientowałem to dobre opinie zbiera Dell 2209wa jeśli nie on to jeszcze rozważam ACER V223HQBOb. Czy ktoś miał styczność z tymi monitorami? Acer to najtańszy jaki udało mi się znaleźć ale ma tylko połączenie analogowe VGA. Czy przy obróbce zdjęć dużą różnicę robi podłączenie cyfrowe przez DVI? Inna sprawa jeśli zdecydowałbym się na della w laptopie mam tylko wyjście HDMI więc czy połączenie kablem DVI - HDMI będzie poprawnie działać?
    HDMI będzie działać jak najbardziej poprawnie. Od Acera (nie tylko monitorów) trzymałbym się z daleka.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 23-03-2011 o 12:43 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    "Zdegradowanej trwałości"? Z całym szacunkiem - można prosić o źródło tej rewelacji?
    Niestety źródło jest ściśle tajne. Sam fakt planowania niższej trwałości paneli również ze zrozumiałych względów nie jest reklamowany. Z uwagi na brak możliwości udowodnienia tego, nie wymagam wiary na słowo, choć dowiedziałem się o tym z tzw "pierwszej ręki".

Strona 315 z 378 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów