Po prostu szanse na trafienie czegoś, co jeszcze przyzwoicie świeci są marne.
Po prostu szanse na trafienie czegoś, co jeszcze przyzwoicie świeci są marne.
czyli pomysł z crt leci do kosza.
a tani ips? Jak np LG Flatron W2220P-BF?
Dell serii U, HP serii Z.
Witam. Mam Eizo L768, ma swoje lata - po kalibracji monitor "nie trzyma ustawień", tzn. po odłączeniu monitora od laptopa i wyłączeniu monitora parametry RGB wracają do "ustawień domyślnych" czyli każdy na 100%. Dlatego pytanie - czy w monitorze jest jakieś dodatkowe źródło zasilania?
Dzięki za odpowiedź.![]()
ok, inaczej zapytam - czy monitor ma jakiekolwiek dodatkowe źródło zasilania (bateria/aku), które przy braku napięcia podtrzymuje zapisane wcześniej parametry ustawionego obrazu ?
może mieć baterię typu CR3032 (chociaż w monitorze to pewnie nieczęste) albo jakiś większy kondensator - 0.1F lub więcej, tyle że ciężko byłoby to namierzyć jak się nie jest elektronikiem..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Cześć!!
Mam dylemat ,chcemy z rodzeństwem kupić siostrze monitor pod choinkę. Mała bardzo dużo pracuje ze zdjęciami w programach graficznych, więc chcielibyśmy żeby odwzorowanie kolorów było możliwie jak najlepsze... wstępnie dowiadywałem się w Komputroniku o jakieś ciekawe modele i sprzedawca polecił mi dwa : IIyama E2710HDSD, oraz NEC MultiSync LCD EA261WM 26" , ale radził żebym jeszcze zapytał się o opinie właśnie na forum canona.
Zatem proszę Was o radę który model byście wybrali i dlaczego ?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Co wobec tego polecasz do kalibracji dla amatora?
Właśnie myślałem nad Spyder Elite z najnowszym oprogramowaniem 4.0.
Wiem, że od Ciebie mogę liczyć na profesjonalną odpowiedź. Czytałem też mva ale tam nie znalazłem odpowiedzi.
Nie chcę zaraz kupować spektrofotometru ale coś co pozwoli mi mieć poczucie, że moje kolory są ok.
Znając Twój sarkastyczno-żartobliwy ton i opinię, że nic poniżej Neca i Eizo się nie liczy czekam na małą kpinkę ;-)
Mam Della U2410.Chętnie bym przytulił NECa 241W ale mnie nie stać
Próbowałem gotowych profili, które załadowałem z jednej ze stron (TFTCentral), gdzie takie profile przygotowano maszynką LaCie Blue Eye Pro oraz Eye One Display 2.
Ale też nie jestem zadowolony z kolorów (szczególnie zieleń i błękit) jak również z punktu bieli (może muszę się przyzwyczaić?).
Oczywiście zjechałem z jasnością na 18% bo monitor daje po oczach przy fabrycznych ustawieniach. Ale co polecasz do klaibracji?
5DmkII, 50D, C17-40 f/4L, C24-105L, C70-300 f/4-5,6 IS USM, C10-22, C100 f/2,8 Macro
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl