Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Bywalec Awatar goobie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jak rozumiem szkła rozdają za darmo?
    Świetnie Pan to sobie wydedukował... gratuluję!

Dzięki Andrus!
    a z tą czernią jak to jest? rzeczywiście mocno srebrzy?
    bo czytałem, że ten LG miał być konkurencją właśnie dla owego DELL'a, i czerń mieli tam poprawić... (choć wiadomo, że ta technologia ma swoje ograniczenia) stąd zastanawiam się również nad LG...

ktoś jeszcze używa podobnych monitorów?
    Pozdrawiam! Adam

kilka fotek...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goobie Zobacz posta
    Świetnie Pan to sobie wydedukował... gratuluję!
    To nawet nie dedukcja tylko obserwacja faktów i priorytetów. Przecież Pan wie, jakie każdy ma "ciśnienie" jak się pojawiają się nowe zabawki foto. Nikt nie ma oporów przed wydaniem kilku tys na body, prawda?

PS. Główną wadą 2209 jest potworna jaskrawość. Na minimum ma ok 140-150 nitów, czyli gotuje oczy na twardo. To są monitory zaprojektowane do pracy w dzień, w jasno oświetlonych biurach.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goobie Zobacz posta
    Dzięki Andrus!
    a z tą czernią jak to jest? rzeczywiście mocno srebrzy?
    bo czytałem, że ten LG miał być konkurencją właśnie dla owego DELL'a, i czerń mieli tam poprawić... (choć wiadomo, że ta technologia ma swoje ograniczenia) stąd zastanawiam się również nad LG...
    no srebrzy, srebrzy, pod katem nawet jak dla mnie bardzo, siedzac na wprost jest ok (albo sie juz przyzwyczailem)

do della skusily mnie tez rewelacyjne warunki gwarancji
    odnosnie lg to nic niestety nie wiem

PS. Główną wadą 2209 jest potworna jaskrawość. Na minimum ma ok 140-150 nitów, czyli gotuje oczy na twardo. To są monitory zaprojektowane do pracy w dzień, w jasno oświetlonych biurach.
    to fakt Zapomnialem przed kalibracja, ze jest cos takiego jak "przywroc ustawienia fabryczne". Bylem swiecie przekonany, ze w standardzie kontrast jest na 50 i tak sie skalibrowalo do 120 nitow (a ze spektrofotometr jest ponad 100km ode mnie... to tak zostalo)

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    to fakt Zapomnialem przed kalibracja, ze jest cos takiego jak "przywroc ustawienia fabryczne". Bylem swiecie przekonany, ze w standardzie kontrast jest na 50 i tak sie skalibrowalo do 120 nitow (a ze spektrofotometr jest ponad 100km ode mnie... to tak zostalo)
    Regulator kontrastu jest fabrycznie na 50 i tak powinien zostać. Jeśli jednak kalibracja "zbiła" jaskrawość z minimalnej o 20% to oznacza jednocześnie że bardzo dużą korektę wprowadzono do karty graficznej. W skrócie: Źle. Monitor w takim stanie nie wyświetla poprawnie płynnych gradientów ani szarości.

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Regulator kontrastu jest fabrycznie na 50 i tak powinien zostać. Jeśli jednak kalibracja "zbiła" jaskrawość z minimalnej o 20% to oznacza jednocześnie że bardzo dużą korektę wprowadzono do karty graficznej. W skrócie: Źle. Monitor w takim stanie nie wyświetla poprawnie płynnych gradientów ani szarości.
    75 jest fabrycznie (az sprawdzilem resetujac ustawienia u brata na nieskalibrowanym monitorze i takim samym modelu), dlatego mi przy 48 jasnosci i 50 kontrastu wyszlo 120 nitow, kalibracja oczwiscie jest do poprawki przy jakiejs tam okazji

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    75 jest fabrycznie
    To znaczy, że są różne wersje tego monitora, bo jestem pewny, że w tych kilku które przewinęły się przez moje oczy było 50.

Uprawnienia umieszczania postów