Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    PA 231 jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie a ja już jutro będę bez monitora a z kolei wuxi jest ze wszechmiar krytykowany przez Tom01 z którym parę słów na GG zamieniłem... stąd mętlik ale skoro FF w najnowszym wypuście obsługuje profile to problem zaczyna się klarować.
    PA231W będzie dostępny dosłownie lada moment, ja już bawiłem się testówką. Jeśli chodzi o 2490WUXi2 to kalibrowałem b. wielu fotografom ślubnym te paneliki i z tego co wiem, to jeszcze żaden od młodych albumem po łbie nie dostał.
    Być może NEC popełnił bardziej udane monitorki (choćby wspomniana wcześniej seria PA jest bajeczna), ale jakichś skandalicznych niedomagań tej konstrukcji się nie domierzyłem...

Uzależniony

Domyślnie

no ok tylko jak rozumieć ten "lada moment"? w innym wątku bodaj na nikoniarzach pisałeś, że przed końcem roku - tyle czekać niestety nie mogę...
    możesz podać jakieś bardziej dokładne informacje w tym temacie oraz czy wspomniana cena ~ 2600zl jest realna ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedna sprawa - czy poza szerokim gamutem coś jeszcze dzieli modele 2490 od 2690 na co powinienem zwrócić uwagę? czy poza zmianą wielkości jest coś do czego warto dopłacić w większym i nowszym bracie?
    zaczynam patrzeć jednak w stronę Nec'a, gdyż ok 1000zl różnica między odpowiednikiem ze stajni Eizo jest jednak kwotą niemałą...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 07-09-2010 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    PA231W będzie dostępny dosłownie lada moment, ja już bawiłem się testówką.
    i jak, jeśli można spytać?
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    i jak, jeśli można spytać?
    Perfekcja typowa dla serii PA - w nieco mniejszym wydaniu z nieco mnieszym gamutem i znacznie mniejszą ceną. Nie ma na rynku lepszego monitora w zbliżonej choćby cenie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Perfekcja typowa dla serii PA - w nieco mniejszym wydaniu z nieco mnieszym gamutem i znacznie mniejszą ceną. Nie ma na rynku lepszego monitora w zbliżonej choćby cenie.
    Podobnie jak przedmówca już miałem zamawiać eizo lub neca ale popytam jeszcze fachowców w temacie.
    Przyrównując PA231 do wspomnianych eizo seri S2243/2443 i nec seri wuxi2 jak oceniasz ich jakość? Lepszy do wszechstronnego zastosowania, na codzień, nie tylko do foto, dla osób nie potrzebujących szerokiego gamutu?
    Co byś wybrał?
    Pytanie to oczywiście też dedykuję Tomowi01 - miło się dyskutuje na GG jednak tutaj przyda się to pewnie znacznie szerszej publice.

I ponowię pytanie o różnice do w.w. zastosowań w panelach neca 24 a 26 wuxi2 (oczywiście poza gamutem).
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Uprawnienia umieszczania postów