Który z tych dwóch monitorów jest lepszy?
EIZO LCD 23″ FlexScan Widescreen EcoView EV2333WH-BK czy ten EIZO LCD 22″ FlexScan Widescreen S2233WE-GY
Który z tych dwóch monitorów jest lepszy?
EIZO LCD 23″ FlexScan Widescreen EcoView EV2333WH-BK czy ten EIZO LCD 22″ FlexScan Widescreen S2233WE-GY
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanienczy wystarczy ten monitor (S2233WE) bedzie wystarczajacy do obrobki zdjec?
Z gory dziekuje za odpowiedz, Bartek
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
Mam pytanie nie do końca fotograficzne, ale co mi zależy - zadam
Potrzebuję kupić monitor rodzicom, więc jakiś na TN. Zastosowanie to Internet, Word i Pasjans głównie. Więc nie ma sensu na nic więcej.
Pytanie mam tylko takie, chciałem kupić jakiś 22 calowy, karta graficzne w komputerze rodziców ma wyjście tylko D-SUB. Widziałem jakiś tam "przyzwoity" Samsung w full hd, ktory ma tylko wejscie analogowe.
I teraz pytanie takie - czy jeżeli taki monitor ma tylko analogowe wejscie to czy bedzie efekt nieostrości obrazu jaki czasami towarzyszy monitorom podłączonym analogowo? Właściwie to dlaczego to występuje? Za duża rozdzielczość? Dawniej większość połączeń było analogowych w dobie paneli LCD 15-19 calowych i nikt nie narzekał na ostrość.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pytanie czego oczekujesz. Ale idę o zakład, że spokojnie Ci wystarczy![]()
Ostatnio edytowane przez allxages ; 02-07-2010 o 23:39 Powód: Automerged Doublepost
wydaje mi sie ze analogowe złącze może mieć po prostu mniejszą przepustowość
cyfrowe ma więcej pinów wiec i więcej sygnału przechodzi + piny na kontrole etc jak to cyfra
Ja bym jednak zainwestował w kartę z wejściem cyf. w blaszakach to nie problem byle by działał i miał wyjście dvi, a oczy juz tak sie nie meczą z tej nie ostrości
ale nie spodziewaj sie wielkiego skoku podłączałem 19 przez d-sub i było naprawdę całkiem ok
no ale twoja decyzja, pozd.
No ja podłaczałem kilka modeli Eizo 24" i 22" do laptopa po d-sub i ostro nie było. No nic, pewnie dokupię kartę graficzną jak będzie problem. Może i oni różnicy nie zauważą, ale nie chciałbym żeby oczy się bardziej im męczyły.
może to głupi pomysł ale jestem ciekaw jaki jest przeskok przy podłączaniu przez dsub i dvi
przy 19", 22", 24"
kilka po 2 cropy z kazdego rozmiaru, kto ma taką możliwość niech wrzuci nie obcinając na rozdziałce i wrzuci na jakis serwer
to tak dla potomnych, pozd
mam prośbę do używających linuxa..
wie ktoś jak w ubuntu ustawić profil monitora?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|