Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Domyślnie

Temat produktów firmy apple cyklicznie powraca - bądź tu,
    bądź w wątku o wyborze komputera.
    We wcześniejszych postach dzieliliście się Panowie
    swoimi opiniami o modelach: 20calowym (TN) oraz 24 calowym imacu z różnymi typami matrycy (TN - IPS, pva?).

Nowy imac ma IPS, podświetlany technologią led...
    wszytko prezentuje się na pierwszy rzut oka znakomicie - choć brakuje mi informacji
    m. in. o przetwarzaniu kolorów:8 / 10 bit? oraz czy apple stosuje 1 dedykowany, konkretny typ matrycy (nie jak w przypadku modelu 20calowego)
    Podsumowując:
    Skoro i na sprzęcie apple czasem również pracują fotografowie
    zaświtała więc i mi taka myśl czy się nie skusić na nowego maka (wybieram pomiędzy
    panelem eizo z serii s napędzanym pecetem/laptopem nie apple a imakiem 21.5
    w wersji podstawowej) - czy nowy imac ze swoim panelem sobie poradzi z edycją ps/lightroom.
    sprzętowo jestem pewnien- ale wyświetlacz?
    Czy mądrzej rozważyć zakup miniaca w towarzystwie eizo s?

Bywalec

Domyślnie

weź pod uwagę że te matryce imaca są szklane - zatem najpierw odpowiedz sobie na pytanie jak pracowałoby ci się przed takim lustrem - ja właśnie z tego powodu nie kupiłem tego kompa
    pozdrawiam
    Tomek

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    weź pod uwagę że te matryce imaca są szklane - zatem najpierw odpowiedz sobie na pytanie jak pracowałoby ci się przed takim lustrem - ja właśnie z tego powodu nie kupiłem tego kompa
    Podlacze sie pod "macowy" watek. Kilka tygodni temu toczylem dyskusje z kolega na temat upgrade'u komputera z budzetem w granicach 1000 funtow: dobry PC + monitor czy raczej iMac. Postawilerm na PC i kupilem Della z quad corem i7 (450£) co zostawia mnie z budzetem 550£ na zakup monitora. Czytajac wasze opinie o nowych iMacach zastanawiam sie nad sensem jego argumentow, ze jakoby kupujac produkt Apple swietny monitor dostaje juz w zestawie. Rozumiem wydac 1000£ na iMaca i miec spokoj z monitore, ale wydac taka kase i kupowac dodatkowy monitor do foto do dla mnie za wielkie obciazenie budzetu. No chyba ze sprawa siega glebiej niz tylko monitor i ktos po prostu "musi" miec iMaca.
    I cyfra i analog...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemoj Zobacz posta
    Czy mądrzej rozważyć zakup miniaca w towarzystwie eizo s?
    Cały czas się czaję na takie rozwiązanie, z tym że mam już nec'a uxi2190 i tylko maca mi brakuje - cała reszta tych nowych wyświetlaczy to niestety kicha - jak się przyzwyczaiłem do neca to inne jakoś mi obrzydły..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów