Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Może zadam jedno z kolejnych głupich pytań, ale sam nie za bardzo się orietuję w tym temacie i opinia bardziej doświadczonych by się przydała...
Noszę się z zamiarem zakupu monitora i tak:
1 Eizo S2242WH-BK - czym ta wersja różni się od S2243W
2 Eizo S2432WH-BK - czym ta wersja różni się od S2433W
Oczywiście jeśli ktoś posiada wiedzę na temat tych monitorów to chciałbym wiedzieć który byłby lepszy jeśli chodzi o fotografię.
Pytam o te konkretnie dwa modele, ponieważ do takich miałbym ewentualny dostęp. Jeśli ktoś odradza zakup tych modeli to też proszę o info.
Dzięki.
Bardzo liczyłem na to, że wlaśnie od Ciebie jakąkolwiek odpowiedz otrzymam.
Tylko, że ja naprawdę nie za bardzo się w tym temacie jeszcze orientuję i nie za bardzo rozumiem co to oznacza. Można jakoś prościej?? No i czy zakup któregokolwiek z nich do fotografii nie mija się z celem? Dodam tylko że monitor/y jest używany i posiada przebieg ok 200 godzin roboczych.
Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam
Obecność lub brak DisplayPort nie oznacza kompletnie nic. Inny wyświetlacz w S2433W natomiast bardzo dużo bo nowsza wersja jest znacznie równiej rozświetlona.
Dobra rada: Proponuję upewnić się co do powodu sprzedaży, bo przebieg 200 godzin to nowy monitor. Dlaczego ktoś chce się go pozbyć i to zapewne ze sporą stratą?
a wersja w/w 2433 WE od WH?
czyli oznacza to że model S2242WH-BK jest równie dobry jak S2243W... tak to przynajmniej odbieram.
jest to osoba/firma która sprzedaje monitory powystawowe-ex demo. Wg informacji uzyskanych nie posiadają one ukrytych wad-sprawdzane są przed sprzedażą, ale też nie posiadają gwarancji, którą Eizo daje na 5lat.
I jeszcze jedno- czy jest sens dawać za taki monitor np. 1500 zł. czy nie lepiej szukać czegoś lepszego w tej cenie-nowego?
Ogólnie to dzięki za info.Pozdrawiam
Tak, to są praktycznie identyczne monitory.
Coś tu śmierdzi. Nie ma żadnego powodu dlaczego powystawowe miałyby być pozbawione gwarancji. Proponuję uzyskać numer seryjny monitora, zadzwonić do przedstawicielstwa Eizo, www.alstor.com.pl, sprawdzić jego pochodzenie i legalność. Monitory Eizo są ewidencjonowane, każda sztuka.
Naprawdę dzięki. Są to ważne informacje. Firma która się tym zajmuje to Avnet Technology Solutions (dopiero teraz do tego doszedłem). Widzę że mają przedstawicielstwo w Polsce, więc przedzwonię i dowiem się czegoś więcej. Myślę że najpierw sprawdzę wszystko i dopiero będę myślał o ewentualnym zakupie. Dzięki za dobre rady.