Nie jest to wogóle upierdliwe o ile ma się świadomość co jest grane. Może to być problematyczne dla osób, którym nagle zdjęcia inaczej wyglądają tu a inaczej tam i nie wiedzą o co kaman.
Nie jest to wogóle upierdliwe o ile ma się świadomość co jest grane. Może to być problematyczne dla osób, którym nagle zdjęcia inaczej wyglądają tu a inaczej tam i nie wiedzą o co kaman.
Czyli jak postępować z takim monitorem gdy mamy do zrobienia na przykład szatę graficzną witryny?
Rozumiem, że profil ładujemy do systemu, do programu edycyjnego, przeglądarki i wszędzie tam gdzie się da.
Musimy być jednak uczuleni na fakt, że programy bez obsługi profili będą pokazywać co innego czy dobrze rozumuję?
Niestety w moim wypadku NEC już nie wchodzi w grę mam uraz i nie prędko mi przejdzie...
Dlatego chcę poznać zasady postępowania przy szerokogamutowcach w zastosowaniach związanych z www, choć nie tylko.
W moim wypadku zastosowanie jest trochę szersze niż wyłącznie fotografia do labu, również potrzebuję poznać sposób postępowania w przypadku projektów na potrzeby internetu.
Ostatnio edytowane przez Jazzman ; 12-02-2010 o 21:10
Tom,
Kupiłem w końcu LaCie 321 GENII - po prostu inna bajka jest teraz!
Kupiłem też kalbrator LaCie Blue Pro.
Zabawa z kalibracją zaczęta....
Skalibrowałem też (albo raczej starałem się...) mój stary monitor LG.
Kilka pytań: za Chiny Ludowe nie mogę ustawić wyższej luminancji a i z temperaturą są kłopoty - wydruk poniżej.
Może jakieś uwagi i porady czy da się coś więcej "wycisnąć" ?? Dzięki i pozdrawiam