Cytat Zamieszczone przez zakręcony Zobacz posta
Nie znalazłem na temat tego modelu zbyt wielu informacji, więc pytam co ten panel jest wart w stosunku do rozwiązań alternatywnych (o czym poniżej).
Trochę drogo. Następca S2433W jest droższy zaledwie o 1 tys zł. Nowy.

Nie jestem znawcą tematyki monitorów więc proszę o jakąś krótką analizę powyższych wyników
To są względnie normalne wyniki dla sprzętu klasy amatorskiej-uniwersalnej.

czym kalibrować, jak ustawić wagi RGB i jaskrawość, żeby było w miarę poprawnie do czasu zakupu kalibratora za kilka miesięcy - domyślne ustawienia to gamma 2.2, RGB: 99/100/94
Nie pamiętam średnich ustawień, zresztą nie ma to sensu bo rozrzut jest spory. Kalibrować można I1 Display 2.

Osobnym problemem może też być brak sterownika z profilem, który działałby z Win 7 64bit.
Nie "sterownika z profilem" bo czegoś takiego nie ma. Potrzebny Panu tylko profil, a ten działa w każdym systemie. Profil udostępnia producent, bądź co jest bardziej właściwe powstaje w wyniku profilowania.

Eizo S 2433. Najdroższy i najdalej mi do niego bo ma oczojebny gammut na aplikacjach, których używam.
A co to za aplikacje?

Monitor będzie używany w domu, głównie wieczorem przy umiarkowanym oświetleniu, do zastosowań uniwersalnych, także i obróbka zdjęć i internet i sporadycznie film i gry.
Do takich zastosowań 2490 nie ma sensu rozważać.